DOLAR

Alış:
Notice: Undefined variable: dolarAlis in /home/agca5858/public_html/wp-content/themes/ohaber/parts/currency.php on line 34

Satış:
Notice: Undefined variable: dolarSatis in /home/agca5858/public_html/wp-content/themes/ohaber/parts/currency.php on line 35

EURO

Alış:
Notice: Undefined variable: euroAlis in /home/agca5858/public_html/wp-content/themes/ohaber/parts/currency.php on line 39

Satış:
Notice: Undefined variable: euroSatis in /home/agca5858/public_html/wp-content/themes/ohaber/parts/currency.php on line 40

GBP

Alış:
Notice: Undefined variable: sterAlis in /home/agca5858/public_html/wp-content/themes/ohaber/parts/currency.php on line 44

Satış:
Notice: Undefined variable: sterSatis in /home/agca5858/public_html/wp-content/themes/ohaber/parts/currency.php on line 45

Ana Sayfa Manşet, Spor 30 Aralık 2013 2077 Görüntüleme

45 maçta 23 galibiyet 8 beraberlik

Sivasspor, 2013 yılında çıktığı 45 resmi maçta, 23 galibiyet, 8 beraberlik elde etti, 14 kez de yenildi.

 

Kırmızı-beyazlılar, 2013 yılının ilk maçında Ziraat Türkiye Kupası A Grubu’nda Burasspor ile karşılaştı. Rakibini 2-1 yenen Yiğidolar, yeni yıla galibiyetle başladı.

Kupada, ön eleme turlarını geçip gruplara kalan Sivasspor, A Grubu’nda Fenerbahçe, Bursaspor ve 1461 Trabzon ile eşleşti.

Fenerbahçe’nin ardından grubu ikinci sırada tamamlayan kırmızı-beyazlılar, kupada tarihinde ikinci defa yarı finale kalma başarısı gösterdi. Yarı finalde Trabzonspor’u ilk maçta Sivas’ta 2-1 mağlup eden Sivasspor, deplasmanda rakibine 6-0 yenilerek kupaya veda etti.

Kupada daha önce 2008-2009 sezonunda da yarı final oynayan Yiğidolar, bu turda Fenerbahçe’ye 3-1 ve 0-0’lık skorlarla elenmişti.

Kupanın aksine ligde inişli-çıkışlı bir grafik çizen ve 2012-2013 sezonunun son haftalarına kadar düşme hattından uzaklaşamayan teknik direktör Rıza Çalımbay yönetimindeki Sivasspor, topladığı 44 puanla ligi 12. sırada tamamladı.

Çalımbay’ın yerine Carlos

Geçen sezon bekleneni veremeyen Yiğidolar’da 2013-2014 sezonu öncesi yapılanmaya gidildi. Sezon sonunda Rıza Çalımbay ile yolları ayıran kırmızı-beyazlılar, takımı futbolculuk kariyeri başarılı dolu olan Brezilyalı eski sol kanat oyuncusu Roberto Carlos’a emanet etti.

Carlos’un transferi hem ülke hem de dünya spor kamuoyunda ses getirdi. Sivasspor’da ilk teknik direktörlük deneyimini yaşayacak Carlos’un yanı sıra Real Madrid ve Roma gibi takımların formasını giymiş Brezilyalı sağ bek Cicinho ile çok sayıda yerli ve yabancı oyuncu sezon öncesi kadroya dahil edildi.

Carlos’un gelmesiyle hedeflerini Avrupa kupaları olarak belirleyen kırmızı-beyazlılar, ligin ilk devresinde başarılı bir grafik çizdi. İlk devreyi 29 puanla 5. sırada tamamlayan Sivasspor, yılı 3-1’lik Kardemir Karabükspor galibiyetiyle kapattı. Kırmızı-beyazlı ekip, 2013 yılında ligde ve kupada çıktığı 45 resmi maçta, 23 galibiyet, 8 beraberlik elde etti, 14 kez de sahadan mağlup ayrıldı.

Bu maçlarda rakip fileleri 71 kez havalandıran kırmızı-beyazlılar, kalesinde ise 57 gol gördü.

Sezon sonunda hedef ilk 5’te yer almak

Sivasspor Kulübü Başkanvekili Erdal Sarılar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2013 yılında takımın istikrarsız bir performans sergilediğini söyledi.

Özellikle geçen sezonun ikinci devresinde inişli çıkışlı bir grafik çizdiklerini aktaran Sarılar, “Bazen 2-3 hafta maç kazanamadık bazen de galibiyet serisi yakaladık. Son haftalara kadar bu böyle gitti. Sonuç olarak ligde kalmayı başardık. Kaliteli bir kadroya sahiptik ve bu kadro ligde tutunmamızı sağladı” diye konuştu.

Sarılar, 2013-2014 sezonuna yeni bir heyecanla başladıklarını ve futbolculuk kariyerine birçok başarıyı sığdıran Roberto Carlos’u takımın başına getirdiklerini anımsattı.
İlk teknik direktörlük deneyimini yaşayan Carlos’un ve kendilerinin yeni bir heyecana yelken açtıklarını dile getiren Sarılar, şöyle konuştu:

“Sezon başında Carlos önemli hedefler belirledi. İnşallah, bu hedeflere ulaşabiliriz. Bugüne kadar takımımızın gösterdiği performanstan memnunuz. Sezon başında yaşanan teknik heyet değişikliği ve çok sayıda futbolcu transferine rağmen kısa sürede iyi bir ekip olduk. Takım, şu anda iyi gidiyor. Sezon sonunda ilk 5’te yer alarak Avrupa kupalarında mücadele etmek istiyoruz. Bu hedefi gerçekleştirebilecek gücümüz var.”

Sarılar, Ziraat Türkiye Kupası’nda da gruplardan çıkarak, gidebilecekleri yere kadar gitmek istediklerini sözlerine ekledi

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

Carlos’tan buruk veda

Carlos’tan buruk veda

Tema Tasarım | Osgaka.com
?>
iletisim@sivashaber.com