DOLAR

Alış:
Notice: Undefined variable: dolarAlis in /home/agca5858/public_html/wp-content/themes/ohaber/parts/currency.php on line 34

Satış:
Notice: Undefined variable: dolarSatis in /home/agca5858/public_html/wp-content/themes/ohaber/parts/currency.php on line 35

EURO

Alış:
Notice: Undefined variable: euroAlis in /home/agca5858/public_html/wp-content/themes/ohaber/parts/currency.php on line 39

Satış:
Notice: Undefined variable: euroSatis in /home/agca5858/public_html/wp-content/themes/ohaber/parts/currency.php on line 40

GBP

Alış:
Notice: Undefined variable: sterAlis in /home/agca5858/public_html/wp-content/themes/ohaber/parts/currency.php on line 44

Satış:
Notice: Undefined variable: sterSatis in /home/agca5858/public_html/wp-content/themes/ohaber/parts/currency.php on line 45

Ana Sayfa Manşet, Öne Çıkanlar, Sivas Haberler 25 Mayıs 2015 2059 Görüntüleme

5 Kişinin Öldüğü Gölet Kazasında Kurumlar Birbirini Suçladı

Sivas’ın Yıldızeli ilçesinde aracın gölete uçması sonucu 5 kişinin öldüğü kaza ile ilgili sorumlu kurumlar birbirlerini suçladı.

Sivas’ın Yıldızeli ilçesinde aracın gölete uçması sonucu 5 kişinin öldüğü kaza ile ilgili sorumlu kurumlar birbirlerini suçladı. Kazadan 4 gün sonra açıklama yapan resmi kurumların birbirini suçlaması dikkat çekti. Kurumlar karşılıklı olarak fotoğraf ve resmi yazıları basına servis ederek olayla ilgili suçsuz olduklarını ispat etmeye çalıştı.



Olaydan 4 gün sonra açıklama yapan DSİ 19. Bölge Müdürlüğü, İl Özel İdaresi’nin herhangi bir bilgi vermeden yolda çalışma başlattığını savunarak, “Söz konusu rölekasyon yolunun başlangıcına ve sonuna yolda çalışma var levhalarının konulduğu, toprak yığılarak yolun kapatıldığı, servis yolunun ise verilmediği yerinde tespit edilmiştir.” ifadeleriyle Özel İdareyi suçladı.



İl Özel İdaresi ise “Olayın yaşandığı eski yol belirtildiği üzere Çağlayan Göleti Projesi alanında kaldığı için DSİ 19. Bölge Müdürlüğü’ne terk edilmiş ve İdaremiz yol ağından çıkarılmıştır. Dolayısıyla kazanın yaşandığı yolda Sivas İl Özel İdaresi’nin ne yetkisi ne de sorumluluğu kalmamıştır.” diye açıklama yaptı.



"KARŞILIKLI AÇIKLAMALARLA BİRBİRLERİNİ SUÇLADILAR"



Kazadan 4 gün sonra açıklama yapan resmi kurumların birbirini suçlaması dikkat çekti. Açıklama yapan kurumlar karşılıklı olarak fotoğraf ve resmi yazıları basına servis ederek olayla ilgili suçsuz olduklarını ispat etmeye çalıştı. İlk açıklama gölet ile ilgili sorumluluğu bulunan DSİ 19. Bölge Müdürlüğü’nden geldi. 



Yapılan yazılı açıklamada, DSİ 19. Bölge Müdürlüğü hizmet sınırları dahilinde bulunan SivasYıldızeli Çağlayan Göleti inşaatı kapsamında gölet gövde ve rezervuarından geçmekte olan Çağlayan-Kümbet köy yolu için yapılan rölekasyon yolu inşaatı 2012 yılı sonunda tamamlanarak 2013 yılında servis yolu mahiyetinde hizmete alındığı belirtilerek, daha sonra yolun tamamlanarak gölet inşaatı sırasında hizmete açıldığı ve 2 yıldır kullanıldığı bu süre zarfında da yolda herhangi bir kaza olmadığı savunuldu. Çağlayan Göleti’nde 18.12.2013 tarihinde su tutma işlemine başlandığı aktarılan açıklamada, “16.01.2014 tarihinde de DSİ19. Bölge Müdürlüğümüz tarafından Sivas Yıldızeli Kaymakamlığı’na Sivas Yıldızeli ÇağlayanGöleti’nde su tutulmaya başlandığı bildirilerek can ve mal emniyetinin sağlanması açısından yöre halkının bilgilendirilmesi hususu iletilmiştir.” ifadesi kullanıldı. 



“YOLDA ÇALIŞMA YAPARKEN BİZE BİLGİ VERİLMEDİ”



DSİ 19. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan Çağlayan-Kümbet köyleri rölekasyon yolunda Mayıs 2015 tarihinde Sivas İl Özel İdaresi tarafından, Bölge Müdürlüğüne herhangi bir bilgi verilmeden iyileştirme çalışmaları başlatıldığı öne sürülen açıklamada, şunları kaydedildi:



“Söz konusu rölekasyon yolunun başlangıcına ve sonuna yolda çalışma var levhalarının konulduğu, toprak yığılarak yolun kapatıldığı, servis yolunun ise verilmediği yerinde tespit edilmiştir. Bu nedenle göl alanı altında kalan trafiğe kapalı yolun kazazede tarafından servis yolu sanılarak bu yola girildiği ve kazanın oluştuğu düşünülmektedir. Kazadan sonra yerinde yapılan incelemede DSİ 19. Bölge Müdürlüğümüzce kapatılan yolun açılmış olduğu, yola serilen dolgu malzemesinin yolun kenarında birikmiş halde bulunduğu ve yolda yapılan enine kesiklerin doldurulduğu tespit edilmiştir.”



İL ÖZEL İDARE: OLAYIN SORUMLUSU DSİ’DİR



İl Özel İdaresi de DSİ’nin açıklaması sonrası bu açıklamaya cevap vererek, kazanın yaşandığı yolda Sivas İl Özel İdaresi’nin ne yetkisi ne de sorumluluğu kalmadığı belirtilerek DSİ 19. Bölge Müdürlüğü sorumlu ilan edildi. 



Yapılan yazılı açıklamada, Yıldızeli Cumhuriyet Savcılığı’nın soruşturması devam ederken, açıklama yapılmak zorunda kalındığı belirtilerek, “Sivas DSİ 19. Bölge Müdürlüğü ÇağlayanGöleti yapımı için başlatılan çalışmalar neticesinde Çağlayan Göleti Projesi çalışma alanında yer alan ve Sivas İl Özel İdaresi yol ağında bulunan Yıldızeli-Kümbet Grup Yolu, DSİ 19. Bölge Müdürlüğü’ne yeni yol yapılması şartıyla devredilmiştir. 2013 yılında DSİ Bölge Müdürlüğü’nce yapılan yeni yol, hizmete açılmış ve gölet sahasında kalan eski yol proje kapsamında DSİ 19. Bölge Müdürlüğü’ne devredilmiştir. İl Genel Meclis Başkanlığımızca alınan kararla yeni yol güzergâhı belirlenerek kullanmaya başlatılmıştır.” denildi. 



DSİ 19. Bölge Müdürlüğü’nce teslim edilen yolda Yıldızeli Kaymakamlığı kısmı bakım çalışması apmak üzere 07.05.2015 tarihinden itibaren çalışmalara başladığı aktarılan açıklamada, “Kısmi çalışma yapılırken bölgede yaşayan ve yolu kullanan vatandaşların mağdur olmaması için Kaymakamlıkça alternatif yollar belirlenerek gerekli yönlendirme ve bilgilendirme hem kaymakamlık internet sitesinde, hem ilçe belediyesince anons edilmiştir. Ayrıca muhtarlarda aranarak bilgilendirilmiş, köylerde tutanak tutulmak kaydıyla ilan ve anonslar yapılmıştır. Kısmı çalışmalar yapılırken hem Yıldızeli-Ankara Karayolu Kümbet Köyü yol ayrımında hem de grup yolunun sonu olan Karakoç Köyü yol ayrımında gerekli trafik işaret levhaları konularak yol trafiğe kapatılmıştır.” ifadelerine yer verildi.



“KURUMUMUZU SUÇLAR NİTELİKTE AÇIKLAMA YAPILMASI YANLIŞ”



“Olayın yaşandığı eski yol belirtildiği üzere Çağlayan Göleti Projesi alanında kaldığı için SivasDSİ 19. Bölge Müdürlüğü’ne terkedilmiş ve idaremiz yol ağından çıkarılmıştır. Dolayısıyla kazanın yaşandığı yolda Sivas İl Özel İdaresi’nin ne yetkisi ne de sorumluluğu kalmamıştır.” denilen açıklama şu şekilde devam etti:



“Olay yaşandıktan sonra hem basına yansıyan hem de olaydan sonra tutulan tutanaklarda görülecektir ki göl alanında ve DSİ’inin sorumluluğuna devredilen alanda güvenlik tedbiri olmadığı, kullanım dışı bırakılan yolun başlangıç-bitiş kısmında ise trafiğe kapatıldığını gösterir her hangi bir bilgilendirme veya uyarı levhası bulunmadığı tespit edilmiştir. Yetkili ve görevli mercilerce açılan soruşturma gerçekleri ortaya çıkaracaktır. Kendi görev ve sorumluluk alanıyla ilgisi olmadığı halde, kaymakamlığımızca yürütülen yoldaki çalışmaları kazanın sebebi gibi ifade etmekle sorumluluktan kurtulmanın mümkün olunmayacağı bilinmelidir. Olayın meydana geldiği andan itibaren Yıldızeli Cumhuriyet Savcılığı’nca gerekli adli tahkikat başlamıştır. Bu kapsamda kamuoyunun yanlış bilgilendirilmemesi gerekmektedir. Adli tahkikat devam ederken, kurumumuzun sorumluluğu olmayan bir tesiste yaşanan üzücü olay ile ilgili idaremizi suçlar şekilde açıklama verilmesi doğru değildir. Bu davranış hem devlet etiğine hem de kurum nezaketine uymamaktadır.”


 

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com
?>
iletisim@sivashaber.com