DOLAR

Alış:
Notice: Undefined variable: dolarAlis in /home/agca5858/public_html/wp-content/themes/ohaber/parts/currency.php on line 34

Satış:
Notice: Undefined variable: dolarSatis in /home/agca5858/public_html/wp-content/themes/ohaber/parts/currency.php on line 35

EURO

Alış:
Notice: Undefined variable: euroAlis in /home/agca5858/public_html/wp-content/themes/ohaber/parts/currency.php on line 39

Satış:
Notice: Undefined variable: euroSatis in /home/agca5858/public_html/wp-content/themes/ohaber/parts/currency.php on line 40

GBP

Alış:
Notice: Undefined variable: sterAlis in /home/agca5858/public_html/wp-content/themes/ohaber/parts/currency.php on line 44

Satış:
Notice: Undefined variable: sterSatis in /home/agca5858/public_html/wp-content/themes/ohaber/parts/currency.php on line 45

Ana Sayfa Manşet, Öne Çıkanlar, Spor 29 Kasım 2013 2588 Görüntüleme

Aatıf ile röportaj

“Roberto Carlos harika bir teknik direktör, kaybetsek ya da kazansak hep pozitif. Galatasaray maçından sonra da tüm oyuncuları tek tek tebrik etti ve moral verdi”

“Hocamız sezon öncesi bana, ‘Senin gibi bir futbolcu 16-17 gol atmalı’ demişti. 9 golle şu an zirvedeyim. Buna odaklanmadım ama, kral olursam elbette süper olur. Kesinlikle Avrupa Ligi’nde oynayabilecek kapasitedeyiz. Henüz sadece 12 maça çıktık ve işler iyi gidiyor. Ancak olumsuz durumlara da hazırlıklı olmamız gerek”

Sivasspor’un bu sezonki başarısında attığı gollerle büyük pay sahibi olan ve gol krallığında zirvede yer alan Aatif Chahechouhe, FANATİK’e konuştu. Galatasaray maçının ardından bir araya geldiğimiz Faslı yıldız, 2-1 kaybettikleri maçtan bu sezonki formuna, hedeflerinden teknik direktörü Roberto Carlos’a kadar A’dan Z’ye birçok konu hakkında önemli sözler sarfetti. Mütevazi, samimi ve içten bir adam Aatif’ın işte öne çıkan sözleri: “Galatasaray’a karşı deplasmanda iyi bir futbol ortaya koyduk. Bizim için zor bir maçtı, bir anda skor 1-0 oldu. Ardından hızlı bir geri dönüş yaptık ve beraberliği yakaladık, 90 dakika sonunda ise mücadeleyi 8 kişi kalarak kaybettik! Maçın hakemi birçok hata yaptı ama ondan önce bizim de yanlışlarımız vardı. Normal şartlarda 11’e 11 kalabilsek, bu maçı kazanabilirdik.”

‘Hakemler mükemmel değil’

“Herkes biliyor ki, Türkiye’de hakemler mükemmel değil. Eğer büyük takımlara karşı oynuyorsanız; Galatasaray karşısında olduğu gibi, kararları onların lehine daha fazla vermeleri açıkçası beni endişelendiriyor. Yapacak bir şey yok. Hepimiz bu karşılaşmayı unuttuk ve önümüze bakıyoruz. Antalyaspor karşısında bunu telafi edeceğiz. Maçtan sonra Roberto Carlos, hepimizi tek tek tebrik etti. Kaybetsek de kazansak da, Carlos hep aynı adam. Negatif değil, pozitif. Soyunma odasında bize, ‘İyi oynadık ama futbol bu. Kazanmak da var, kaybetmek de’ dedi. Kırmızı kart gören oyuncular da dahil tüm takıma moral verdi. Sezonun ilk maçında Kayserispor’a kaybetmiştik, o gün de böyle davranmıştı.”

‘Önümüzde çok maç var’

“Umarım Sivas’la ligde iyi bir sezon geçiririz. Ben kesinlikle takımımızın, Avrupa Ligi’nde oynayacak kapasitede olduğunu düşünüyorum. Daha iyi olmak için biraz daha zamana ihtiyacımız var. Şu an sadece 12 maça çıktık ve önümüzde uzun bir maraton var. İşler şu an iyi gidiyor ama ters bir duruma da hazırlıklı olmalıyız. Maç maç düşünüyoruz. Ancak sezon sonunda, Sivas’la ilgili doğru bir değerlendirme yapabiliriz. Ligde şu ana kadar 9 gol atarak gol krallığında zirvede yer alıyorum ve 1 de asist yaptım. Geçen sezonun tümünde ise sadece 8 gol atabilmiş ve 6 asistle oynamıştım.”

‘Bu kadarını beklemiyordum’

“Bu sezonki çıkışımda en önemli neden, Türk Futbolu’nu ve oyuncuları daha iyi tanımam. Yeterli oranda her rakibimizin seviyesini biliyorum. Ayrıca daha fazla gol şansı yakalıyorum. Sivas da geçen sezonki gibi oynamıyor. Açıkçası çok daha iyiyiz. Hocamız Carlos, ilk antrenmana çıktığında yanıma geldi ve ‘Geçen sezon kaç gol attın’ dedi. Ben de ‘8’ dedim. Bana, ‘Senin kalitendeki bir futbolcunun 16-17 gol atması gerek’ cevabını vermişti. Sezon başladı ve bu kadar gol atacağımı beklemiyordum. Gol krallığında çok takımın başarısı önemli. Ama lig sonunda yine zirvede olursam, bu elbete süper olur.”

‘İyi bir teklif gelirse…’

“Bu performansımı devam ettirmem, başka takımların da beni listesine aldığı yönündeki haberlerin çıkmasına neden oldu. Ancak şu an geleceğimle ilgili bir şey düşünmüyorum. Zaten böyle bir durum olsa, ilk söz başkanımızda olur. Sivasspor taraftarlarını ve kenti çok seviyorum. Ailemle birlikte burada mutluyuz. Ayrılmak gibi bir planım da yok. Ancak, Türkiye’den ya da Avrupa’dan iyi bir teklif gelir ve şartlar Sivas’ın yararına olur ise bu durumda gitmem de normal karşılanmalı. Çünkü her futbolcu bunu yapar.”

‘Şu ana kadar en iyisi o’

“Roberto Carlos, şu ana kadar ki kariyerimde sahip olduğum en iyi teknik adam. Futbolculuğu başarılarla doluydu. Umarım dünyadaki en iyi teknik adamlardan biri olacak. Oyuncularla iletişimi her zaman çok iyi. O an takımın neye ihtiyacı varsa, onu vermeye çalışıyor. Çalışmaysa çalışma, komiklikse komiklik… Her zaman gülüyor. Bize fizik gücüyle değil, pasla oynamamızı istiyor. Topu koşturmamız konusunda sık sık uyarılarda bulunuyor. Carlos’un mentalitesi, Brezilya ve Real Madrid’in oyun tarzının birleşimi. Takım oyunu önceliğimiz. Top bizde olduğunda ‘futbol’ oynuyoruz, olmadığında ise topu kapmak adına pres yapıyoruz.”

‘Burası Sivas, Madrid değil!’

“Hocamız Real Madrid’de oynarken, koşmayı çok seviyordu. Orada süperstarlarla oynadı. İki üç pasla sonuca giderlerdi. Hala öyle bir sol ayağı ve baldırı var ki (Gülüyor), bunları yapması çok normal! Carlos bize, Real Madrid’den birçok örnek veriyor. Hatta son defasında Real’de oynarken sol tarafta kendisinin ve Zidane’ın yer aldığını belirterek, ‘Sık sık sağ taraftaki Beckham’a topu atıp, sonra aynı şekilde geri alırdık. Böyle oynanmasını hep sevmişimdir’ demişti. Ben de ona (Gülerek), ‘Hocam orası Real Madrid. Burada onu yapmak kolay değil. Ben de Zidane değilim’ demiştim. Carlos çok üst seviye top oynadı. Ama Türkiye, onun seviyesinin altında.”

M.Çağrı Davran

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

Maç sonu açıklamalar

Maç sonu açıklamalar

Tema Tasarım | Osgaka.com
?>
iletisim@sivashaber.com