DOLAR

Alış:
Notice: Undefined variable: dolarAlis in /home/agca5858/public_html/wp-content/themes/ohaber/parts/currency.php on line 34

Satış:
Notice: Undefined variable: dolarSatis in /home/agca5858/public_html/wp-content/themes/ohaber/parts/currency.php on line 35

EURO

Alış:
Notice: Undefined variable: euroAlis in /home/agca5858/public_html/wp-content/themes/ohaber/parts/currency.php on line 39

Satış:
Notice: Undefined variable: euroSatis in /home/agca5858/public_html/wp-content/themes/ohaber/parts/currency.php on line 40

GBP

Alış:
Notice: Undefined variable: sterAlis in /home/agca5858/public_html/wp-content/themes/ohaber/parts/currency.php on line 44

Satış:
Notice: Undefined variable: sterSatis in /home/agca5858/public_html/wp-content/themes/ohaber/parts/currency.php on line 45

Ana Sayfa Sivas, Siyaset, Spor 11 Ekim 2012 3107 Görüntüleme

Efsaneler Sivas’ta Yazıcıoğlu için buluştu

Türk futbol tarihine isimlerini altın harflerle yazdıran birçok ünlü futbolcu Muhsin Yazıcıoğlu Spor Tesisleri’nin açılış töreninde bir araya geldi. Görkemli bir törenle açılışı yapılan tesiste çim sahasında ilk olarak ünlü futbolculardan oluşan karma takımlar müsabaka yaptı. Efsaneler karmasında beyaz takım rakibi kırmızı takımı 6-4’lük skorla mağlup etti..

Efsaneler Yazıcıoğlu için buluştu.
Türk futbol tarihinin efsane isimleri Muhsin Yazıcıoğlu Spor Tesisleri’nin açılış töreninde bir araya geldi.
Futbol tarihine adlarını altın harflerle yazdıran efsane futbolcular Muhsin Yazıcıoğlu Spor Tesisleri’nin açılış töreninde hem sevenleriyle buluştu hem de açılışı yapılan tesiste oluşturdukları karma takımla müsabaka yaptılar.
Belediye tarafından yapılan ve hizmete sunulan Muhsin Yazıcıoğlu Spor Tesisleri’nin açılış töreninde konuşan Vali Zübeyir Kemelek, 52 bin metrekarelik arazi üzerine yapılan tesislerin sporculara ve vatandaşlara hizmet verebilecek bir kompleks olduğunu söyledi.
Sporun gençleri olumsuz davranışlardan uzaklaştırarak olumlu çalışmalara yönlendirdiğini ifade eden Vali Kemelek, “Hem ülke genelinde, hem dünya genelinde ünlü oyuncular yetiştirmemize de spor vesile oluyor. Bugün artık spor bir meslek oldu, sadece sporcularımız değil, spor adamlarımızla, yazarlarımızla önemli bir sektör haline geldi. İnşallah bu sektör hem Sivas’ımız için, gençlerimizi, onları kazanmamıza, olumlu davranışlar kazandırmamıza vesile olur, hem ülke genelinde çok önemli sporcuların yetişmesine olur. Şu anda sayıları 20 bin olan lisanslı sporcularımıza da çok iyi bir altyapı olur ümidindeyim” dedi.
Vali Kemelek, spor tesislerinin Sivas’a kazandırılmasında emeği geçen Belediye Başkanı Doğan Ürgüp’e ve belediye çalışanlarına teşekkür etti.
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici ise yaptığı konuşmada, merhum genel başkanları ve liderleri Muhsin Yazıcıoğlu’nun isminin verildiği tesisin açılışında bulunmanın hüzün ve sevinci bir arada yaşattığını belirterek, birliğin ve beraberliğin devam etmesi temennisinde bulundu.
Genel başkanları Muhsin Yazıcıoğlu’nun vefatıyla birlikte milletin gönlünde daha büyük bir yer edindiğini dile getiren Destici, “Bizler Muhsin Yazıcıoğlu’nun evlatlarıyız, bizler doğru yolda yürüdüğümüz sürece, hayırlı işler yaptığımız sürece, hayırlı eserler ortaya koyduğumuz sürece, böyle hayırlı tesisler yapmaya devam ettiğimiz sürece bunlar Muhsin Yazıcıoğlu’nun amel defterine de yazılacak. Biz bunun şuuru içerisinde, bilinci içerisinde O’nun dediği gibi hem hayatımızda doğru olacağız, hem de siyasetimizde doğru olacağız. Milletin faydası neyse, ülkenin faydası neyse, insanımızın faydası neyse, inançlarımız neyi gerektiriyorsa, çizgimiz, misyonumuz neyi gerekli kılıyorsa biz Allah’ın izniyle bugüne kadar onu yaptık, bundan sonra da onu yapmaya devam edeceğiz” dedi.
Tesislerin yapılmasında ve hizmete kavuşturulmasında emeği geçen başta Başkan Ürgüp ve çalışanlarına teşekkür eden Destici, Türkiye gündemine ilişkin açıklamalarda da bulundu. Kendileri için birinci gündem maddesinin terör olduğunu ifade eden Destici, “Bugün terör konuşulmuyor. İlla terörün konuşulması için, teröre çözüm üretilebilmesi için, terörle mücadele edilmesi için her gün onlarca şehit mi gelmesi gerekiyor? Şehitler gelmeyince niye bu terör konuşulmuyor. Türkiye 3-5 gündür bir emniyet müdürünün lafını konuşuyor. Emniyet müdürü maksadını aşan söz söylemiş olabilir ama emniyet müdürünün sözünü tartışmanın bu ülkeye ne faydası var” dedi.
Türkiye’de bugün konuşulması gereken konunun terör ve buna bağlı olarak meclise getirilecek olan büyükşehir yasası olduğunu ifade eden Destici, “Türkiye’nin kilometrekare olarak en büyük ikinci ili olan Sivas’ı büyükşehir yapmazsanız, yerleşim yeri 2 binin üzerinde olan Sivas’ı büyükşehir yapmazsanız, siz büyükşehir yasasında adil hareket etmezsiniz dedim. Bunu her platformda söylemeye devam edeceğim” dedi.
Sivasspor Kulüp Başkanı Mecnun Otyakmaz ise konuşmasında, Sivas’ın spor altyapısının zengin olduğunu belirterek, bu tür tesislere fazlasıyla ihtiyaç olduğunu söyledi. Otyakmaz, belediye tarafından yapılan tesisin Sivas’a ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ederek, tesisin yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.
Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ise konuşmasında, arazinin belediye devredilmesinin ardından tesisi yapma imkanı bulduklarını belirterek, “Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu’nun isminin yaşatılacağı bir tesis olarak hayata geçti. Spor amatör kulüplerine, Sivas futboluna, 4 Eylül Belediyespor’a, Özel İdarespor’a, Demirspor’a ve nihai hedef olarak da Sivasspor’umuza hizmeti hedef alan bir tesistir burası” dedi.
Başkan Ürgüp, katılımcılara teşekkür ederek, tesislerin Sivas’a ve Türk sporuna hayırlı olması temennisinde bulundu.
ONUR ŞAN KONSER VERDİ
Yapılan konuşmaların ardından ünlü sanatçı Onur Şan, konser verdi. Sivas’a her fırsatta gelmeye çalıştığını ifade eden Şan, spor camiasına tesis kazandıran belediyeye teşekkür etti. Şan, daha sonra söylediği birbirinden güzel türkülerle izleyicileri coşturdu.
EFSANELER MAÇ YAPTI
Konserin ardından ise Muhsin Yazıcıoğlu Spor Tesisleri’nin açılış törenine katılan efsane futbolcular Kırmızı ve Beyaz takımlar olarak sahaya çıkarak müsabaka yaptı.
Teknik direktörlüğünü Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay’ın yaptığı Beyaz Takım’da Tanju Çolak, Erdi Demir, Erdal Keser, Cengiz Özkan, Onur Şan, Hami Mandıralı, Erdoğan Demirefe, Naci Sönmez, Selahattin Elbay, Hakkı Hocaoğlu, Gültekin Kocaer, Kökten Bayraktaroğlu, Fahri Kaplan, Salim Kılıç, Hikmet Kasap, Fethi Aydın, Yusuf Tokuş, Cesim Kaya ve Türkay Çetinkaya yer aldı.
Lütfi Baykuş’un teknik direktörlüğünü yaptığı Kırmızı Takım’da ise Abdullah Kasap, Sebahattin Yıldız, Özcan Kocagil, İsmail Eyceyurt, İsmail Mut, Metin Özkoçak, Orhan Önemlibıçak, Murat Polat, Ahmet Uslu, Mehmet Çimen, Sabri Bayram, Nuri Okumuş, Faruk Serin, Sebahattin Tanyıldız, Mahmut Hoşgil, Nusret Aydın, Niyazi Yazıcı, İsmail Başköy ve Menderes Sunkar yer aldı.
Efsaneler karmasında beyaz takım rakibi kırmızı takımı 6-4’lük skorla mağlup etti.
Açılış törenine katılan Beşiktaş’ın başarılı oyuncusu hemşehrimiz İbrahim Toraman ise kampta olduğu için karşılaşma kadrolarında yer almadı.

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

Bekle bizi PTT 1. LİG

Bekle bizi PTT 1. LİG

Tema Tasarım | Osgaka.com
?>
iletisim@sivashaber.com