DOLAR

Alış:
Notice: Undefined variable: dolarAlis in /home/agca5858/public_html/wp-content/themes/ohaber/parts/currency.php on line 34

Satış:
Notice: Undefined variable: dolarSatis in /home/agca5858/public_html/wp-content/themes/ohaber/parts/currency.php on line 35

EURO

Alış:
Notice: Undefined variable: euroAlis in /home/agca5858/public_html/wp-content/themes/ohaber/parts/currency.php on line 39

Satış:
Notice: Undefined variable: euroSatis in /home/agca5858/public_html/wp-content/themes/ohaber/parts/currency.php on line 40

GBP

Alış:
Notice: Undefined variable: sterAlis in /home/agca5858/public_html/wp-content/themes/ohaber/parts/currency.php on line 44

Satış:
Notice: Undefined variable: sterSatis in /home/agca5858/public_html/wp-content/themes/ohaber/parts/currency.php on line 45

Ana Sayfa Manşet, Siyaset 30 Aralık 2013 1744 Görüntüleme

Olayların amacı partiyi iktidardan uzaklaştırmak

Ak Parti Sivas Teşkilatının Aralık ayı İl Danışma Meclisine katılmak üzere Sivas’a gelen Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, son günlerde kamuoyunu sarsan yolsuzluk iddiaları ile ilgili açıklamada bulundu.
Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleştirilen toplantıda konuşan Yılmaz, yolsuzluk iddialarının ardından Türkiye’nin gelişmesini istemeyen haramilerin bulunduğunu, amaçlarının Türkiye ekonomisine zarar vermek ve Ak Partiyi iktidardan düşürmek olduğunu ileri sürdü.
Yılmaz “Kanal İstanbul, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, 3. havalimanı, hızlı tren, Marmaray, bölünmüş yollar ekonomik bağımsızlığın olmazsa olmazı. Bunu önlemek için haramiler kervana saldırdı. Türkiye ekonomisine darbe vurdu, ekonomik bağımsızlığı elde etmek için her alanda kendine yeten bir Türkiye yürüyüşünü başlatan ülkenin yolunu kesmek için Türkiye’yi hala müstemleke gibi görmek isteyenler el ele Türkiye kervanının önünde. Olup biten budur, diğerlerinin hepsi teferruattır. Savaşlarda bile ilk önce ekonomiye zarar verilir. Türkiye’de son 7 ayda yapılmak istenen de budur. Biz bu oyunu boşa çıkarabiliriz ve etkisiz kılabiliriz. Bunu yapabilmek için de birlik ve beraberliğimizi güçlendirmemiz lazım.”dedi.
3 OLAY BOMBA TESİRİ YARATMAK İÇİN BİR ARAYA GETİRİLDİ
Bir biri ile ilgisi olmayan 3 ayrı olayın bomba tesiri yapması için bir araya getirildiğini iddia eden Yılmaz “Yolsuzluk topluma karşı ağır bir suçtur ve şüphelinin de adil ve etkili bir şekilde yargılanması gerekir. Bizler için başka bir seçenek de yoktur. Ancak böyle değil. Birbiriyle bağlantılı olmayan 3 ayrı olay, parça tesiri büyük olsun diye bir araya getirildi. Seçim öncesi zamanlama ayarıyla patlatıldı. Bu da yolsuzluk dosyası olma boyutunu geçtiğini gösterdi. Burada silah Türkiye’ye yöneltildi. Ancak önüne bir susturucu takıldı. Milletin yolsuzluk karşısındaki hassasiyeti bilindiğinden dikkatler susturucuya çevrildi. Resmin tamamını görmek için hem silaha hem onu kimin tuttuğuna hem de silahın nereye çevrildiğine bakmak lazım.” Açıklamasını yaptı.
AMAÇ AKPARTİYİ İKTİDARDAN UZAKLAŞTIRMAK
Gayenin Ak Parti’nin iktidardan uzaklaştırılması olduğunu anlatan Yılmaz, “Türkiye’ye son iki yüz yıldır en güçlü dönemine getiren liderini, genel başkanımızı devre dışı bırakmak istiyorlar. Çünkü o lider Gazze’nin tek destekçisi, o lider Mısır’daki darbeye darbe diyen tek lider o lider İsrail’i özür dilemek zorunda bırakan tek lider Suriye konusun da herkesin çıkarı olurken Suriye konusunda insan hak ve onurunu düşünen ve yedi düvelden farklı bir konum alan tek lider. Birleşmiş Milletleri eleştiren ve İkinci Dünya Savaşı sonrası oluşan düzenin bugünün sorunlarına cevap vermediğini düşünen tek lider.”

HALK BANKASI ÜLKEYE ZARAR VERMEDEN SORUŞTURULABİLİRDİ
Operasyonların odak noktasında Halk Bankasının hedefte ise Türkiye ekonomisinin bulunduğunu belirten Yılmaz “ Dosya kapsamlı bir suç takibi havasına sokulmak için özel olarak dizayn edilmiş.2002’de zarar eden Halk Bankası, 2012 rakamlarına göre, 2.6 milyon liran et kar etmiştir. Operasyon sonrası değeri ise 4.5 milyar lira eridi. Yapılan baskın sonrası borsa düşüşte, dolar 2 liranın üzerinde, faiz çift haneye doğru ilerliyor. Gezi’den önce faiz 4.58 civarındaydı. Şimdi 9’u geçti. Bu ülkenin milli servetinin dışarı aktarılması demektir. Halk Bankası ülkeye zarar vermeden de soruşturulabilirdi. İfade edilen yolsuzluk iddiası 100 milyon dolar. Parça tesirli olarak hazırlanan yolsuzluk dosyasının Türkiye’ye 11 günde verdiği zarar 105 milyar dolar. Halk Bankası’nın infazı şimdiden sonuçlarını vermeye başladı. Irak petrol ihracatında daha önce Halk Bankası’nı düşünürken şimdi bir Amerikan bankasını tercih etti. Bunun Türkiye’ye yıllık maliyeti de 11.5 milyon dolar. Bu zarar bu ülkenin ve hepimizin.”dedi.
Siyasal sorumluluğu gözardı eden ve ait olduğu milletin uluslararası egemenliğine zarar veren bir yargı uygulaması, artık o egemenliğin bir parçası olmaktan çıkar ve bileyerek veya bilmeyerek başka güçlerin egemenliğinin parçası haline gelir. Biz burada banka genel müdürünü savunmuyoruz. Milli banka olan Halk Bankası’nı savunuyoruz. Genel Müdür hakkında suç, ihmal, yolsuzluk ve usulsüzlük varsa hem idare olarak hem adliye olarak soruşturulması gerekir. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Adamın cezalandırılması için bankanın hedefe konulmasına, ülkenin zarara uğratılmasına gerek yoktu. Bizim dediğimiz bu.” İfadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından toplantı basına kapalı devam etti. Milli Savunma Bakanı ismet Yılmaz Sivasspor, Karabükspor maçını izledi.kten sonra Sivas’tan ayrılarak Ankara’ya hareket etti.

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com
?>
iletisim@sivashaber.com