DOLAR

Alış:
Notice: Undefined variable: dolarAlis in /home/agca5858/public_html/wp-content/themes/ohaber/parts/currency.php on line 34

Satış:
Notice: Undefined variable: dolarSatis in /home/agca5858/public_html/wp-content/themes/ohaber/parts/currency.php on line 35

EURO

Alış:
Notice: Undefined variable: euroAlis in /home/agca5858/public_html/wp-content/themes/ohaber/parts/currency.php on line 39

Satış:
Notice: Undefined variable: euroSatis in /home/agca5858/public_html/wp-content/themes/ohaber/parts/currency.php on line 40

GBP

Alış:
Notice: Undefined variable: sterAlis in /home/agca5858/public_html/wp-content/themes/ohaber/parts/currency.php on line 44

Satış:
Notice: Undefined variable: sterSatis in /home/agca5858/public_html/wp-content/themes/ohaber/parts/currency.php on line 45

Ana Sayfa Manşet, Sivas Haberler 18 Kasım 2013 2021 Görüntüleme

Şehitler parkı açılışna 10 bin kişi katıldı

Belediye 5 yıllık süreç içerisinde Sivas’a yaptığı büyük ve kalıcı eserlerin açılışını Şehitler parkı ile başlattı.
Her Cumartesi bir açılış sloganıyla iddiasını ortaya koyan Sivas Belediyesi, bu yıl içerisinde yapımı tamamlanan Şehitler Parkını düzenlenen muhteşem törenle hizmete açtı.
Yukarı Tekke Mezarlığının alt kısmında bulunan 60 bin metrekarelik alana inşa edilen Şehitler Parkının açılışı yaklaşık 10 bin vatandaşın katılımıyla gerçekleştirildi.
Parkın Yukarı Tekke Mezarlığı alanındaki üst girişinde gerçekleştirilen açılışta Vali Zübeyir Kemelek, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, İl Emniyet Müdürü Selçuk Kızılay, ilimiz iş adamları, şehit yakınları ve gaziler kurdeleyi hep beraber kesti.
Tören Hafız Adem Karabey’in Kuran tilavetiyle başladı. Ardından şehitler anısına bir dakikalık saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu.
Açılışta konuşan Belediye Başkanı Doğan Ürgüp “Şuanda açılışını yaptığımız parkın üzerinde Sivas’ın belki de bin yıllık tarihinden bugüne gelen mezarlıklarımızdan birisi olan Yukarı Tekke Mezarlığı’ndayız. Burada bulunan alan 60 bin metre kare bir alandır. Bu fikir bundan 2 yıl önce bir arkadaşımızın tavsiye etmesi ile ortaya çıkmıştır. Geçen yıl projesini çizdirdik. İhalesini yaptık, bu yıl ihaleyi alan firma en kısa zamanda işi vaktinde teslim etti ve bugün burada açılışını yapıyoruz. Peki, buraya niçin Şehitler Parkı adını verdik? Burada Muhsin Başkanımızın yol arkadaşları dört tane şehidimiz var. Başka şehitler de var, Güneydoğu şehitlerimiz var, emniyet şehitlerimiz var, gazilerimizin kabristanları da bu alandadır. Yani Sivas’ın şehitliği bu alandır. Bu alana bu yüzden ‘Şehitler Parkı’ adını verdik. Bu yapılmış bulunan tasarımın içerisine yeme içme alanları, eğlence alanları yok. Yani burası mesire alanı değil, bir dinlence alanı olarak düşündük ve ona göre inşaatını yaptık. Parkın içerisinde güvenlik kamerası ile kontroller olacak, yapay bir şelalemiz var, yürüyüş yollarımız var, kamelyalar var, burada sadece çocukların eğlenebileceği alanlar yaptık. Çocuklar masumdur. Onlar her şeyden uzaktır. Onların eğlenmesi ölüyü diriyi yani kimseyi rahatsız etmez.”dedi.
Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Hızal da konuşmasında böyle anlamlı bir eseri Sivas’a kazandırdığı için Başkan Ürgüp’e teşekkür etti.
Konuşmaların ardından Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp’e, Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Hızal plaket takdim etti.
Daha sonra Hafız Adem Karabey’in seslendirdiği kasideler alanda bulunan davetlileri mest ederken, Alp Arslan’ın tasavvuf müziği konseri ise katılımcılara unutulmaz bir gün yaşattı.
Belediye, Yeni otobüs terminali, kurtderesi vadi park. Muhsin Yazıcıoğlu bulvarı, ile devam ettireceği açılış serisini 21 Aralık’ta Fidan Yazıcıoğlu Hanımlar Kültür Merkezi’nin açılışıyla sonlandıracak.

 

‘Her Cumartesi Bir Açılış’ sloganıyla iddiasını ortaya koyan Sivas Belediyesi, bu yıl içerisinde yapımı tamamlanan Şehitler Parkını düzenlenen muhteşem törenle hizmete açtı.

Yukarı Tekke Mezarlığının alt kısmında bulunan 60 bin metrekarelik alana inşa edilen Şehitler Parkının açılışı yaklaşık 10 bin vatandaşın katılımıyla gerçekleştirildi.

 

PARK AÇILIŞINA SİVASLILARIN İLGİSİ GÖRÜLMEYE DEĞER GÜZELLİKTEYDİ
Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan açılışta, mehter takımı ve çeşitli sanatçılar konser verdi. Açılışa, Sivas Valisi Zübeyir Kemelek, Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, eşi Makbule Ürgüp, Jandarma Komutanı Okçin Akşit, Emniyet Müdürü Selçuk Kızılay, Belediye Başkan Yardımcıları, Büyük Birlik Partisi merhum genel başkanı Şehit Lider Muhsin Yazıcıoğlu’nun ağabeyi Yusuf Yazıcıoğlu, bu olayda hayatını kaybedenlerin yakınları, BBP İl Başkanı Aytekin Kulmaç, İl Genel Meclisi Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, Muhtarlar, Kent Konseyi Başkanı Mustafa Haste, Türk Ocakları Başkanı İl Temsilcisi Ertuğrul Kuşderci, sivil toplum kuruluşları ve sendika temsilcileri, belediye birim müdürleri ve binlerce vatandaş katıldı.

Parkın Yukarı Tekke Mezarlığı alanındaki üst girişinde gerçekleştirilen açılışta Vali Zübeyir Kemelek, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, İl Emniyet Müdürü Selçuk Kızılay, ilimiz iş adamları, şehit yakınları ve gaziler kurdeleyi hep beraber kesti.

Açılışın ardından parkı gezen protokol üyeleri halkın yoğun ilgisiyle konser verilecek alana geçti.

Tören Hafız Adem Karabey’in Kuran tilavetiyle başladı. Ardından şehitler anısına bir dakikalık saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu.

BAŞKANIMIZDAN ALLAH RAZI OLSUN
İlk olarak konuşan Kılavuz Mahalle Muhtar Vekili Asım Boyuneğmez; “Sayın Başkanımız Doğan Bey’in mahallemize Sivas’ta eşi görülmemiş bir park kazandırdığı için mahallem ve şahsım adına özellikle sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Emeği geçen tüm belediye personeline, üst kademeden alt kademeye kadar mahallem adına şükranlarımı sunuyorum.  Başkanım yolun açık olsun, Allah yar ve yardımcın olsun” dedi.

ŞEHİTLERİMİZE VEFA KABİLİNDEN BU İSMİ VERDİK
Daha sonra konuşan Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ise bu alanın Sivas’ın adeta şehitliği olduğu için Şehirler Parkı ismini verdiklerini belirterek şunları söyledi; “Şuanda açılışını yaptığımız parkın üzerinde Sivas’ın belki de bin yıllık tarihinden bugüne gelen mezarlıklarımızdan birisi olan Yukarı Tekke Mezarlığı’ndayız. Allah’ın rahmeti ile ölülerimizi de selamlıyorum. Şefaatleri, himmetleri üzerinize olsun inşallah. Sahabe-i Kiram olarak kabul ettiğimiz Abdulvahabi Gazi Hazretleri başta olmak üzere burada metfun durumda bulunan Sivas’ın Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki ilk vekili Mustafa Taki Efendiyi de selamlıyorum. Allah’ın selamları üzerlerine olsun. Burada bulunan alan 60 bin metre kare bir alandır. Bu fikir bundan 2 yıl önce bir arkadaşımızın tavsiye etmesi ile ortaya çıkmıştır. Geçen yıl projesini çizdirdik. İhalesini yaptık, bu yıl ihaleyi alan firma en kısa zamanda işi vaktinde teslim etti ve bugün burada açılışını yapıyoruz. Peki, buraya niçin Şehitler Parkı adını verdik? Burada Muhsin Başkanımızın yol arkadaşları dört tane şehidimiz var. Başka şehitler de var, Güneydoğu şehitlerimiz var, emniyet şehitlerimiz var, gazilerimizin kabristanları da bu alandadır. Yani Sivas’ın şehitliği bu alandır. Bu alana bu yüzden ‘Şehitler Parkı’ adını verdik. Bu yapılmış bulunan tasarımın içerisine yeme içme alanları, eğlence alanları yok. Yani burası mesire alanı değil, bir dinlence alanı olarak düşündük ve ona göre inşaatını yaptık. Parkın içerisinde güvenlik kamerası ile kontroller olacak, yapay bir şelalemiz var, yürüyüş yollarımız var, kamelyalar var, burada sadece çocukların eğlenebileceği alanlar yaptık. Çocuklar masumdur. Onlar her şeyden uzaktır. Onların eğlenmesi ölüyü diriyi yani kimseyi rahatsız etmez. Bu park ileriki dönemde yapacağımız 6 büyük açılıştan ilkidir. En son 21 Aralık’ta Fidan Yazıcıoğlu Hanımlar Kültür Merkezi’nin açılışıyla bu seriyi kapatıp Ocak ayından itibaren de mahalli seçimlerle ilgili faaliyetlere gireceğiz. Yani belediye faaliyetlerini son güne kadar bırakmayacağız. Üzerimize düşen bütün vazifeleri yerine getireceğiz. Bu parkın öncelikle şehit yakınlarımıza, gazilerimize, mahalle halkına, hemşerilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Hepinizin dualarını temenni ediyorum, Allah hepimizin yardımcısı olsun diyorum.”

BU ANLAMLI ESER İÇİN BAŞKANIMIZA MİNNETTARIZ
Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Hızal da konuşmasında böyle anlamlı bir eseri Sivas’a kazandırdığı için Başkan Ürgüp’e teşekkür ederek şöyle konuştu: “Ben öncelikle milletini vatanını canından aziz bilen ve her zaman şehit ailelerimizin ve gazilerimizin yanında olan bu şahsın duygu ve düşüncelerini de sizlerle kısaca paylaşmak istiyorum. Diyor ya; ‘Bir hayalim var, bütün vatandaşlarımızın ay yıldızlı bayrağı altında şerefle yaşadığı bir Türkiye hayal ediyorum. Bir hayalim var, başını örten ve açanın aynı üniversitede yasaksız kavgasız kardeşçe yaşadığı bir ülke hayal ediyorum. Bir hayalim var, Kürt, Türk, Alevi, Sünni ayrımı olmadan zengin fakir, yoksul ayrıcalığı görülmeden imtiyazsız, sınırsız, kaynaşmış, bir Türkiye istiyorum. Kısaca Adriyatik’ten Çin Setti’ne kadar kaynaşmış güçlü bir Türkiye dünyası hayal ediyorum.’ 23 dönem Sivas Milletvekilimiz Sayın Muhsin Yazıcıoğlu’nun Allah mekanını cennet eylesin, inşallah bu duygularının bir kısmını Türkiye Cumhuriyeti Devleti  başarmak için bu mücadele tabi ki sizlerinde desteğiyle devam edecektir. Bugün burada Sivas Belediyemizin 60 metrekare alan üzerinde yapımı gerçekleşen Şehitler Parkımızın açılışını yapmanın gerçekten bunun gururunu yaşamaktayız. Öncelikle tabi ki projelerin ve hayata geçirilmesinde Sivas ilimizdeki tarihi zenginliklerimizin, kültürel değerlerimizin, türbelerimizin, mezarlıklarımızın, camilerimizin, şehitliklerimizin ve bu milletin canlarını feda ettiği aziz şehitlerimizin adına yapılan bugün ki bu parkta şehitler parkının ilimize kazandıran Belediye Başkanımız Sayın Doğan Ürgüp’e, başkan yardımcılarımıza, ekibine, yüklenici firmaya çalışanlarına şahsım ve şehit aileleri ve gazileri adına saygılarımı sunuyorum. Ben bu duygu ve düşüncelerle hepinizin bu güzel parkın en iyi şekilde şehitlerimize yakışır bir şekilde buranın muhafaza edeceğinize inanıyor bu duygularla hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyor emeği geçenlere tekrar teşekkür ediyorum”

   

AÇILIŞTA ADETA KARNAVAL HAVASI YAŞANDI
Konuşmaların ardından Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp’e, Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Hızal plaket takdim etti.

Daha sonra Hafız Adem Karabey’in seslendirdiği kasideler alanda bulunan davetlileri mest ederken, Alp Arslan’ın tasavvuf müziği konseri ise katılımcılara unutulmaz bir gün yaşattı.

Dört Eylül Belediyespor Karate Takımı ise antrenör Oğuz Ökten öncülüğünde katılımcılara karate gösterisi sunarken, Türkiye’nin usta Meddahlarından Yusuf Duru da davetlilere kısa bir gösteri sundu. Öte yandan alanda çocuklara pamuk şekeri ve uçurtma dağıtılırken, vatandaşlara da yemek ikramında bulunuldu.

Kılavuz Mahalle sakinleri de yapılan Şehitler Parkı için Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp’e teşekkür ederek; “Başkanımız Doğan Ürgüp beyin döneminde mahallemiz büyük hizmetler aldı. Bu hizmetler için başkanımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dediler.

Açılışa yoğun bir teveccüh gösteren ve Belediye Başkanı Doğan Ürgüp’e hizmetlerden dolayı teşekkür eden vatandaşlar, Başkan Ürgüp ile hatıra fotoğrafı çektirmek için uzun kuyruklar oluşturdu.

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com
?>
iletisim@sivashaber.com