DOLAR

Alış:
Notice: Undefined variable: dolarAlis in /home/agca5858/public_html/wp-content/themes/ohaber/parts/currency.php on line 34

Satış:
Notice: Undefined variable: dolarSatis in /home/agca5858/public_html/wp-content/themes/ohaber/parts/currency.php on line 35

EURO

Alış:
Notice: Undefined variable: euroAlis in /home/agca5858/public_html/wp-content/themes/ohaber/parts/currency.php on line 39

Satış:
Notice: Undefined variable: euroSatis in /home/agca5858/public_html/wp-content/themes/ohaber/parts/currency.php on line 40

GBP

Alış:
Notice: Undefined variable: sterAlis in /home/agca5858/public_html/wp-content/themes/ohaber/parts/currency.php on line 44

Satış:
Notice: Undefined variable: sterSatis in /home/agca5858/public_html/wp-content/themes/ohaber/parts/currency.php on line 45

Ana Sayfa Manşet, Öne Çıkanlar 22 Nisan 2013 1784 Görüntüleme

Sivas, SODES kampsamına alındı

30 ili kapsayan Sosyal Destek Programı Sivas’ta devreye girdi. Sosyal Destek Programı Vali Zübeyir Kemelek tarafından Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen toplantı ile tanıtıldı.
Toplantıda konuşan Vali Zübeyir Kemelek, Kalkınma Bakanlığınca desteklenen SODES kapsamına Sivas’ın da alındığını belirtti.
Türkiye’de yaklaşık 30 ilin SODES kapsamına alındığını kaydeden Kemelek, bu programın, hem bölgeler arası kalkınmışlığı dengelemek hem de daha dezavantajlı toplumların kalkınmasını sağlamak amacıyla yürütüldüğünü söyledi.
SODES’e ayrılan kaynağın yüzde 25’lik kısmının sivil toplum kuruluşları tarafından yürütülen projelere aktarılması gerektiğini ifade eden Kemelek, “Sivas’ta 100 dernek ve vakfa bu konuda eğitim veriyoruz. SODES kapsamında, dezavantajlı grupların ekonomik, sosyal ve kültürel alanda kalkınmalarına yönelik projeler yürüteceğiz. Bunların içerisinde istihdam olabilir, eğitimlerine takviye imkanı bulabiliriz” dedi.
Valilik binasında SODES Proje Ofisi kurduklarını belirten Kemelek, sunulan projelerin ilk önce burada değerlendirilip Kalkınma Bakanlığına gönderileceğini, bakanlığın kabulünden sonra da yürürlüğe gireceğini kaydetti.
Sivas Valiliği İl Planlama Uzmanı Murat Birinci ise SODES programları hakkında bilgi verdi. Birinci, SODES’in istihdam, sosyal bütünleşme, kültür, sanat ve spor alanlarında, yerel düzeyde hazırlanan ve uygulanan projelerden oluşan, insan odaklı bir program olduğunu belirtti.
Programın, il düzeyinde valiliklerin koordinasyonunda yürütüldüğünü ve uygulama sürecinde yerel aktörlerin geniş bir biçimde yetkilendirildiğini dile getiren Birinci, “SODES projeleriyle istihdam edilebilirliğin artırılması, toplumun dezavantajlı kesimlerinin ekonomik ve sosyal hayata daha fazla katılmalarının sağlanması, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetler yoluyla bölgedeki çocuk, genç ve kadınların kendilerini daha iyi ifade etmelerine katkı verilmesi hedeflenmektedir” diye konuştu.
Toplantıya, Belediye Başkan Vekili Orhan Demirok, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Ali Taş, Emniyet Müdürü Selçuk Kızılay, kaymakamlar, kurum müdürleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com
?>
iletisim@sivashaber.com