DOLAR

Alış:
Notice: Undefined variable: dolarAlis in /home/agca5858/public_html/wp-content/themes/ohaber/parts/currency.php on line 34

Satış:
Notice: Undefined variable: dolarSatis in /home/agca5858/public_html/wp-content/themes/ohaber/parts/currency.php on line 35

EURO

Alış:
Notice: Undefined variable: euroAlis in /home/agca5858/public_html/wp-content/themes/ohaber/parts/currency.php on line 39

Satış:
Notice: Undefined variable: euroSatis in /home/agca5858/public_html/wp-content/themes/ohaber/parts/currency.php on line 40

GBP

Alış:
Notice: Undefined variable: sterAlis in /home/agca5858/public_html/wp-content/themes/ohaber/parts/currency.php on line 44

Satış:
Notice: Undefined variable: sterSatis in /home/agca5858/public_html/wp-content/themes/ohaber/parts/currency.php on line 45

Ana Sayfa Manşet, Spor 10 Şubat 2014 1597 Görüntüleme

Sivasspor 2-0 Fenerbahçe

Sivasspor kendi seyircisi önünde rakibi Fenerbahçe’yi Aydın KARABULUT ve golcü oyuncumuz Burhan EŞER’in golleriyle 2-0 yendi..

Fenerbahçe’yi 2-1 mağlup eden Sivasspor son 3 sezonda Sarı-Lacivertli takım ile sahasında oynadığı 4 maçı da kaybetmedi.

2011-12 sezonunda sahasında rakibini 2-0 yenen Sivasspor, geçen sezon da hem lig hem de kupa maçında 0-0 berabere kalmayı başarmıştı. Sivasspor bu sezon da sahasında Fenerbahçe’yi 2-0 yendi. Fenerbahçe, Sivasspor ile deplasmanda oynadığı 12 resmi maçta 5 galibiyet 4 beraberlik 3 yenilgi aldı. Sivasspor bu sezon Süper Lig’de sahasında oynadığı 11 maçta 9 galibiyet 2 yenilgi aldı. Yiğidolar böylece iç sahada 27 puan toplamış oldu. Sivasspor sahasında oynadığı 11 maçta rakiplerine 23 gol attı ve maç fazlasıyla iç sahada ligin en çok puan toplayan takımı oldu.

 

 

3. dakikada gelişen organize Fenerabahçe atağında Caner, topu soldan içeri gönderdi ama gönderdiği yerde hiçbir takım arkadaşı yoktu. Sivasspor defansından dönen topu Gökhan kazandı, bekletmeden Sow’a pas attı. Topla buluşan Senegalli oyuncu, topu rakibine hediye etti.

Fenerbahçe, 6. dakikada Kadlec’in rakip ceza alanı önünden Sow’a attığı şık ara pasla tehlike yarattı. Moussa Sow, ceza sahasının solunda topla buluştu ve orta yaptı. Savunmanın uzaklaştırmaya çalıştığı top Meireles’in önünde kaldı. Portekizli, ceza yayı üzerinden kaleye vurdu. Top farklı şekilde dışarı gitti. Bu pozisyondan sadece 1 dakika sonra konuk ekipte bu kez Sow, şansını uzaktan denedi. Ancak vuruşu Meireles’inkinden pek de farklı değildi.

8. dakikada tehlike yaratan taraf bu kez Sivasspor’du. Ev sahibi, köşe vuruşu kazandı. Aatıf’ın yaptığı ortaya Da Costa kafayı vurdu. Top dışarı gitti.

10. dakikada ilginç bir pozisyon yaşandı. Sağ kanattan topu taşıyan Gökhan Gönül, topu Sow’la buluşturdu. Sow, orta yaptı ama top Burhan’ın elinden sekerek yön değiştirdi. Pozisyon çizgi hakeminin hemen önündeydi ve hakemlerden penaltı kararı çıkmadı. Sarı-Lacivertli oyuncular, bu karara büyük tepki gösterdi. İtiraz sırasında Sivasspor, hızlı bir atakla rakip kaleye gitmeye çalıştı ancak Caner rakibini faulle durdurdu. Yıldız oyuncu yaptığı faulün ardından sarı kartla cezalandırıldı.

Caner, 13. dakikada gelişen Fenerbahçe atağında iyi ortaladı, bomboş kalan Mehmet Topal’ın kafa vuruşunda kaleci Nihat başarılıydı.

Maçın 18. dakikasında Moussa Sow seri çalımlarla Sivasspor’un ceza sahasına kadar geldi. Ancak yıldız oyuncu topu ayağından fazla açınca defans araya girdi.

19. dakikada Dirk Kuyt topu sağdan taşıdı. Pasında topla buluşan Raul Meireles, ceza yayı üzerinden vurdu. Top yine farklı şekilde dışarı gitti.

Dakika 21’i gösterdiğinde, ani gelişen Sivasspor atağında Aatif, Egemen’e çalım atmak isterken kendini yere bıraktı. Hakem Yunus Yıldırım, Egemen’e sarı kart gösterdi. Egemen, bu karar üzerine çok sinirlendi ve hakeme şiddetle itiraz etti. Hakem Yıldırım, bunun üzerine tecrübeli oyuncuyu kırmızı kartla oyundan attı.

34’te Sivasspor hızlı çıktı. Sağ kanattan topu getiren Aatif, pasını ceza alanı önündeki Hakan’a çıkardı. Hakan topu dışarı yolladı.

37. dakikada Fenerbahçe orta sahada serbest vuruş kazandı. Caner’in ortasında defans topu uzaklaştırmaya çalıştı ama top Emre’nin önünde kaldı. Milli oyuncu vuruşunu yaptı, top dışarı gitti.

Caner, 40. dakikada Meireles’e çok şık bir pas gönderdi. Portekizli topla ilerledi, soldan ortaladı. Ceza sahasında Moussa Sow topu Kuyt’a göndermeye çalıştı ama kaleci Nihat buna izin vermedi.

44. dakikada gelişen Sivasspor atağında Cicinho sağdan ortaladı, Aatif topu kafayla dışarı gönderdi.

45’te Fenerbahçe’nin hızlı atağında Sow, şansını uzaktan denedi. Top dışarı gitti.

İlk yarı golsüz sona erdi.

İkinci yarıda Fenerbahçe, 1 kişi eksik oynamanın da etkisiyle oyunu daha geride kabul etmek zorunda kaldı. Sivasspor ise rakibinin eksikliğinden faydalanarak daha fazla gol aramaya başladı.

50. dakikada gelişen Sivasspor atağında önce Cicinho, sonra da Aydın Karabulut art arda orta yaptı. Ancak iki orta da isabetsizdi.

51’de Emre, çok bir pasla topu Sivasspor savunmasının arkasına gönderdi. Sow, bu pozisyonda topu kafayla ağlara göndermek istedi ama başarılı olamadı.

Gökhan Gönül ve Dirk Kuyt, 57. dakikada rakip yarı alanda müthiş bir baskı yaptı. Kuyt topu kazandı ve düşerken pasını Sow’a aktardı. Senegalli sert vurdu, kaleci Nihat kurtardı. Dönen topa Gökhan vurdu defans topu uzaklaştırdı. Gelişen ani atakta Aatif topu ileri taşıdı. Yıldız oyuncu pasını Aydın’a gönderdi. Aydın vurdu ve top Alves’e çarparak ağlara gitti.

63’te Sow, sakatlık geçirerek oyundan çıktı. Yerine Alper oyuna dahil oldu.

67. dakikada Caner ve Kuyt’la gelişen atakta Kuyt pasını Meireles’e gönderdi. Portekizli, yine uzaktan vurdu, yine dışarı gönderdi. Bu pozisyonun ardından Teknik Direktör Ersun Yanal bir oyuncu değişikliği hamlesi daha yaptı. Emre oyundan çıktı, Salih oyuna girdi.

Alper Potuk, 70. dakikada Alper Potuk sağ kanattan ilerledi ve pasında Kuyt’ı topla buluşturdu. Hollandalı’nın vuruşunda Da Costa yatarak topa müdahale etti.

71’de Fenerbahçe, yine Alper’le atak geliştirmek istedi. Aatif atağı faulle kesti ve sarı kart gördü. Bu pozisyonun ardından Sivasspor hızlı çıkmak istedi. Meireles, buna mani olmak için çok sert bir faul yaptı. Hakem avantaja bıraktı. Gelişen atakta Cicinho topu dışarı gönderdi. Meireles, atak sona erince sarı kartla cezalandırıldı.

77. dakikada Fenerbahçe defansı topu ileri gönderdi. Kuyt kafayla pasını Salih’e aktardı. Salih, şık bir çalımla ceza sahasına girdi ve Alper’i topla buluşturdu. Genç oyuncunun vuruşunda top dışarı gitti.

80. dakikada Roberto Carlos oyuna değişiklikle müdahale etti. Aydın’ın yerine Utaka oyuna girdi.

81’de oyuna girer girmez etkili olan Utaka, Aatif’ın pasında topla buluştu. Soldan içeri giren yıldız oyuncu pasını Burhan’a gönderdi. Burhan farkı 2’ye çıkaran golü attı.

88. dakikada Meireles oyundan çıktı, yerine Baroni dahil oldu.

Karşılaşma Sivasspor’un 2-0’lık üstünlüğüyle tamamlandı.

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

Başkan’dan oyunculara tebrik

Başkan’dan oyunculara tebrik

Tema Tasarım | Osgaka.com
?>
iletisim@sivashaber.com