DOLAR

Alış:
Notice: Undefined variable: dolarAlis in /home/agca5858/public_html/wp-content/themes/ohaber/parts/currency.php on line 34

Satış:
Notice: Undefined variable: dolarSatis in /home/agca5858/public_html/wp-content/themes/ohaber/parts/currency.php on line 35

EURO

Alış:
Notice: Undefined variable: euroAlis in /home/agca5858/public_html/wp-content/themes/ohaber/parts/currency.php on line 39

Satış:
Notice: Undefined variable: euroSatis in /home/agca5858/public_html/wp-content/themes/ohaber/parts/currency.php on line 40

GBP

Alış:
Notice: Undefined variable: sterAlis in /home/agca5858/public_html/wp-content/themes/ohaber/parts/currency.php on line 44

Satış:
Notice: Undefined variable: sterSatis in /home/agca5858/public_html/wp-content/themes/ohaber/parts/currency.php on line 45

Ana Sayfa Manşet, Spor 15 Temmuz 2013 2393 Görüntüleme

Sivasspor’u Mourinho önermiş

Roberto Carlos’u Sivasspor’a imza atması konusunda Mourinho’nun ikna ettiği ortaya çıktı.

Sürpriz bir kararla Sivasspor’a imza atan Roberto Carlos, Sabah gazetesine verdiği röportajda ilgiç açıklamalarda bulundu. Carlos, Sivas’a imza atmadan önce Mourinho ile konuştuğunu belirterek, “Mourinho, Türkiye’yi çok seviyor. Bana, ‘Mutlaka git. Sen zaten o ülkeyi biliyorsun, orada da çok seviliyorsun. Sivasspor teknik adamlığa başlaman için doğru bir tercih olur. ” dediğini ifade etti.

İşte Carlos’un o açıklamaları;

Futbolun dünyada sayılı yıldızları arasında yer alan, kariyerini noktaladıktan sonra ilk teknik direktörlük deneyimini Sivasspor’da yaşayacak olan Roberto Carlos, kararı hakkında konuştu. Genç teknik adam, futboldan, yaşamına, Türkiye’den Sivas’a kadar birçok konuda önemli açıklamalarda bulundu.

ÜÇ TEKLİFİ GERİ ÇEVİRDİM

– Herkesin merak ettiği bir konu Sivasspor’un teklifini kabul etmeniz. Bize bu süreci anlatır mısınız?

Anzhi’de aktif futbol yaşamımı noktaladıktan sonra, teknik direktör Guus Hiddink’in yardımcılığını yapıyordum. Ardından, ‘Acaba ben de teknik direktörlük yapmaya başlamalı mıyım?’ derken, Sivasspor’un teklifi geldi. Ben de tereddütsüz kabul ettim.

– Teklifi kabul etmenizde Türkiye’nin rolü nedir?

Türkiye çok modern bir kültüre sahip. İnsanlar son derece eğitimli. Fenerbahçe’de oynadığım dönemde bu ülkede çok şey öğrendim. Türkiye, futbol anlamında da hayat anlamında da bana çok şey kattı. AncakTürkiye’de beni en çok etkileyen nokta insanların futbola olan aşkı. Samimi söylüyorum, ülkenizdeki futbol aşkı benim ülkemdekinden çok çok üstün.

– Sivasspor’da hedefiniz nedir?

Ben oyunculuk anlamında tüm başarıları kazandım. Artık bu başarıları teknik adam olarak da yaşamak istiyorum. Sivas’ta bunu gerçekleştireceğime inanıyorum. Sivas dışında üç tane farklı ülkenin üç önemli takımından teklif geldi. Ama bunları geri çevirdim. Anzhi’de futbolculuk, sportif direktörlük ve yardımcı antrenörlük yaptım. Bana göre başarılı da oldum. Artık futboldaki bilgi birikimimi saha içerisine aktarmak istiyorum.

– Örnek aldığınız teknik adamlar kimler?

Hepsi diyebilirim. Wanderley Luxemburgo, Vicente Del Bosque, Fabio Capello, Hiddink. Ama teknik direktörlüğü tercih etmemde en büyük destekçim Jose Mourinho oldu. Benim kafamda bir süre daha Hiddink’in yardımcı antrenörü olmak vardı. Ama Mourinho beni cesaretlendirdi ve ‘Sen artık teknik direktör olmalısın. Sende bunu başaracak kapasite var’ dedi.

” Mourinho, BANA ‘GİT’ DEDİ” 

– Sivas’ın teklifini Mourinho ile de paylaştınız mı?

Elbette. Mourinho, Türkiye’yi çok seviyor. Bana, ‘Mutlaka git. Sen zaten o ülkeyi biliyorsun, orada da çok seviliyorsun. Sivasspor teknik adamlığa başlaman için doğru bir tercih olur. Tekliflerini kabul et” diye konuştu.

ARDA TÜRKİYE’NİN 1 NUMARASI 

– F.bahçe, şike yaptığı iddiasıyla UEFA’da Tahkim Kurulu’nda. Bu konuyu nasıl değerlendiriyorsunuz?

İnsanlar zor zamanlar geçirirken bir şeyler söylemek son derece zordur. Fenerbahçe’ye adaletsiz davranılmamasını ve haksız bir ceza almamasını diliyorum. Orada başkanından, futbolcusuna kadar hepsi çok sevdiğim yakın dostlarım. Onlarla çok güzel zaman geçirdim. Umarım bunu bir an önce atlatırlar.

– Türkiye’de en iyi futbolcu sizce kim?

Tartışmasız Arda Turan. Atletico Madrid’de performansını çok iyi arttırdı. Bunun yanı sıra Fenerbahçe’den eski takım arkadaşlarım Volkan Demirel ve Gökhan Gönül’ün de Türkiye’nin en iyi futbolcuları arasında olduklarını düşünüyorum. Fenerbahçeli Salih Uçan da gelecek vaat eden, yetenekli bir isim.

– Son günlerde yabancı tartışması Türkiye’de bir numaralı gündem maddesi. Sizin fikriniz nedir?

Ben yabancı sayısının en az 7-8 olması gerektiğini düşünüyorum. Avrupa Kupaları’nda mücadele verirken, rakipleriyle eşit şartlarda yarışabilmeleri için yabancı sayısı düşmemeli. Avrupa Birliği statüsündeki oyuncular Türkiye’de yerli statüsünde oynayabilmeli. Çünkü seyirci stada yıldız futbolcuları izlemek için gider. Yabancı sayısı artsa bile bu durum yerli oyuncuları etkilemez. Mesela şu anda Sivassporaltyapısında A Milli Takımı’nda oynayabilecek dört oyuncum var. Bunlardan ikisi Murat ve İbrahim.

– İstanbul’un renkli yaşamının ardından Sivas zor olmayacak mı?

Sivas-İstanbul sadece bir saat (Gülüyor)

– Sivas’ı nasıl buldunuz?

Harika, şirin bir şehir. İnsanlar mutlu, cana yakın ve çok yardımsever. Müslümanlığı içten yaşayan bir toplum.

– Peki ya soğuğu?

Sen Rusya’yı görsen. Sivas yanında Brezilya gibi kalır. Aman Tanrım. Böyle bir soğuk olamaz. Sıcaklık eksi 35-40’a düşüyordu. O yüzden Sivas’taki soğuk vız gelir.

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

Demir kesen bıçak üretiyor

Demir kesen bıçak üretiyor

Tema Tasarım | Osgaka.com
?>
iletisim@sivashaber.com