DOLAR

Alış:
Notice: Undefined variable: dolarAlis in /home/agca5858/public_html/wp-content/themes/ohaber/parts/currency.php on line 34

Satış:
Notice: Undefined variable: dolarSatis in /home/agca5858/public_html/wp-content/themes/ohaber/parts/currency.php on line 35

EURO

Alış:
Notice: Undefined variable: euroAlis in /home/agca5858/public_html/wp-content/themes/ohaber/parts/currency.php on line 39

Satış:
Notice: Undefined variable: euroSatis in /home/agca5858/public_html/wp-content/themes/ohaber/parts/currency.php on line 40

GBP

Alış:
Notice: Undefined variable: sterAlis in /home/agca5858/public_html/wp-content/themes/ohaber/parts/currency.php on line 44

Satış:
Notice: Undefined variable: sterSatis in /home/agca5858/public_html/wp-content/themes/ohaber/parts/currency.php on line 45

Ana Sayfa Manşet, Öne Çıkanlar, Sivas Haberler 17 Eylül 2013 1987 Görüntüleme

Gökmedrese yıkılıyor,kimse görmüyor

Kimi bulamaz, kimi bilemez misali ecdadımızın 7,5 asır önce bize emanet bıraktığı muhteşem tarihi eseri restore ediyoruz diye ne hallere getirildi.
Gökmedrese’nin ana giriş  kapısındaki kilit taşının oynatılması ve altında çelik konstrüksiyon ile desteklenmemesi sonucu adeta yıkıma hazır hale getirildi.

Sivas Selçuklu eserlerinin günümüze kadar ayakta kalması ile ün kazanmış illerden birisi olurken günümüzde ortaya konulan uygulamalar bu eserlerin ayakta kalmasına değil adeta yok olmasına neden oluyor.
Yıllardır restore çalışması devam eden ama bir türlü bitirilemeyen tarihi Gökmedrese’nin giriş kapısının üzerindeki kilit taşın yerinden oynatıldığı, bu nedenle de sıkıntı oluştuğu bu sıkıntının giderilmesi için  çelik konstrüksiyon ile besleme yapılması gerekirken uyduruk ahşapla geçici önlem alınmasının tehlike oluşturduğu, gerekli önlem alınmaması halinde Gökmedrese kapısının  bu kışı geçirmeden çökmesinin kaçınılmaz olduğu ileri sürülüyor.
Yıllardır tamamlanamayan restorasyon çalışması, alınmayan gerekli önlemler sonucu  Gökmedrese yıkılmaya yüz tutarken, Sivas’ın Bakanı, Milletvekilleri, Valisi, Belediye Başkanı, Vakıflar Bölge Müdürü, sivil toplum örgütlerinin konuya duyarsız kalması durumun ciddiyetini daha da arttırıyor.
Hemen hemen her konuda olduğu gibi bu konuda da Sivas’ın  kaderine terk edilmiş olması, Sivas’ta çözümden çok çözümsüzlüğün yaşandığını ortaya koyuyor.
Gelinen son noktada Sivas’ın önü tıkanırken bu olumsuzlukların ortadan kalkması için Sivas’ın siyasilerinin, sivil toplum örgütlerinin, kurum ve kuruluşlarının  nutuk atmayı, bir birini ağırlamayı bir kenara bırakarak  hiç değilse bu Ecdad yadigarına sahip çıkmaları bekleniyor.
Gökmedrese’nin  şu andaki durumunun gözler önüne serilmesi noktasında  bir vatandaş olarak sorumluluk bilinciyle hareket eden İsmihan ve Fahrettin Göze çiftine teşekkür ederiz.

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

Sivas firması ödüle doymuyor

Sivas firması ödüle doymuyor

Tema Tasarım | Osgaka.com
?>
iletisim@sivashaber.com