DOLAR

Alış:
Notice: Undefined variable: dolarAlis in /home/agca5858/public_html/wp-content/themes/ohaber/parts/currency.php on line 34

Satış:
Notice: Undefined variable: dolarSatis in /home/agca5858/public_html/wp-content/themes/ohaber/parts/currency.php on line 35

EURO

Alış:
Notice: Undefined variable: euroAlis in /home/agca5858/public_html/wp-content/themes/ohaber/parts/currency.php on line 39

Satış:
Notice: Undefined variable: euroSatis in /home/agca5858/public_html/wp-content/themes/ohaber/parts/currency.php on line 40

GBP

Alış:
Notice: Undefined variable: sterAlis in /home/agca5858/public_html/wp-content/themes/ohaber/parts/currency.php on line 44

Satış:
Notice: Undefined variable: sterSatis in /home/agca5858/public_html/wp-content/themes/ohaber/parts/currency.php on line 45

Ana Sayfa Manşet, Sivas Haberler 23 Eylül 2013 2431 Görüntüleme

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas’ta

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, çeşitli açılışlar ve temel atma programlarına katılmak üzere Sivas’a gitti.

Bakan Yılmaz, çeşitli açış ve temel atma törenlerine katılmak münasebetiyle Sivas’a geldi. Ankara’dan karayolu ile ile gelen Bakan YILMAZ’ı, Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü binası önünde Vali Vekili Ömer Kalaylı, Vali Yardımcısı (İl Özel İdaresi Genel Sekreteri) Salih Ayhan, Belediye Başkan Vekili Orhan Demirok, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Jandarma Yarbay Semih COŞKUN, İl Emniyet Müdürü Selçuk Kızılay, protokol üyeleri ile vatandaşlar karşıladı.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve beraberindekiler, ziyaretleri kapsamında ilk olarak Hafik Meslek Yüksekokulu Öğrenci Yurdu’nun temel atma programına katılmak üzere Hafik İlçe’sine hareket etti.

Hafik Meslek Yüksekokulu Öğrenci Yurdu, temel atma programına Bakan YILMAZ’ın yanı sara; Vali Vekili Ömer Kalaylı, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, Vali Yardımcısı (İl Özel İdaresi Genel Sekreteri) Salih Ayhan, İlçe Kaymakamı Abdullah ÖZADALI, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Jandarma Yarbay Semih COŞKUN, İl Emniyet Müdürü Selçuk Kızılay, Hafik Belediye Başkanı Zeki AYDIN, protokol üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Temel atma töreninde konuşan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz: “Yüz aklığı ile menzile ulaşmanın yolu insana hizmetten geçiyor. Bunun en iyi yolu da eğitimdir. İlimden gidilmeyen yolun sonu karanlıktır. Öğrencilerin bulunabileceği, kalabileceği, ihtiyaçlarını karşılayacağı ortamları sağlamak boynumuzun borcudur. 2023’te bu Türkiye’yi çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine taşıyacağız. Bunun için eğitim kurumlarının sayısını artırmamız lazım. Bu nedenle bu sayıyı artıran bütün hemşehrilerimize teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Vali Vekili Ömer Kalaylı ise törende yaptığı konuşmada; “İnsana yapılan hizmetin ömrü nesilden nesile devam eder. Tabi bu hizmet eğitime yani geleceğimize yapıldığı takdirde daha da büyük bir ehemmiyet kesbeder. Bu manada başta eğitim olmak üzere devlet yatırımlarının yanında hayırsever işadamlarımız ve vatandaşlarımız tarafından yapılan yatırımları oldukça önemsiyoruz. Çünkü, kalkınmayı başlatan ve hızlandıran faktörlerin içinde en önde geleni eğitimdir. Üniversitemize gelen öğrencilerin barınma ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında hem kredi ve yurtlar kurumumuz, hem özel sektörümüz ciddi yatırımlar yapmakta ve gittikçe artan öğrenci sayısı karşısında ortaya çıkan bu açığı kapatmaya çalışmaktadır. Bugün Hafikli İşadamımız Kutlutaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Nurettin Koçak Bey, büyük bir toplumsal sorumluluk örneği göstererek, doğup büyüdüğü toprakları unutmayarak, bütün işadamlarına örnek olacak önemli bir vefa ve hayırseverlik sergilemiş, Hafik’e gelecek olan üniversite öğrencilerinizin barınma ihtiyaçlarının giderilmesine tercüman olmuştur. Marifet iltifata tabidir düsturuyla kendisini tebrik ediyoruz.” sözlerine yer verdi.

Programda; Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, Hafik ilçe Kaymakamı Abdullah ÖZADALI, Hafik Belediye Başkanı Zeki AYDIN, Hafikli İşadamı Kutlutaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Nurettin Koçak da birer açılış konuşması gerçekleştirdiler.

Konuşmaların ardından Milli Savunma Bakanı YILMAZ, Vali Vekili Ömer Kalaylı ve beraberindekiler, temel atma programını gerçekleştirdi.

Buradaki programın ardından Bakan YILMAZ, Vali Vekili Ömer Kalaylı ve beraberindekiler, Hafik Gölü’nde yenilen öğle yemeğinin ardından toplu açılış programını gerçekleştirmek üzere Şarkışla İlçesi’ne hareket etti.

İlçesi girişinde ilçe protokolü ve çok sayıda vatandaş tarafında karşılanan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve beraberindekiler, daha sonra toplu açılış programına katıldılar.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende konuşan Bakan YILMAZ, “Türkiye’nin hizmetlerini sadece Türkiye beklemiyor, dünyadaki bütün mazlum milletler bekliyor. Nerede garip, mağdur varsa onların, bütün mazlum milletlerin temsilcisiyiz. Bilin ki bu 100 yıl önce de böyleydi, 500 yıl önce de böyleydi, şimdi de böyle. Allah nasip ederse de yurt içinde hiç kimse aç açıkta kalmayacak, herkesin evi, işi, barkı olacak. Bir ve beraber olursak Türkiye’nin çözülemeyecek problemi yok.” dedi.

Törende; Vali Vekili Ömer Kalaylı, Vali Yardımcısı (İl Özel İdaresi Genel Sekreteri) Salih Ayhan da birer açılış konuşması gerçekleştirdiler.

Konuşmaların ardından Milli Savunma Bakanı YILMAZ, Vali Vekili Ömer Kalaylı ve beraberindekiler, 12 derslikli Âşık Sefil Selimî Ortaokulu’nun temel atma törenini ve toplu açılış törenini gerçekleştirdiler.

Daha sonra, Bakan YILMAZ, Vali Vekili Ömer Kalaylı ve beraberindekiler, tarafından toplu açılış töreni ile açılışları yapılan Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, Şemşi Efendi Konağı ve Hanımlar Evi’nin ayrı ayrı açılışları gerçekleştirildi. Bakan YILMAZ ve beraberindekiler, daha sonra toplu açılış töreni sonrasında açılışları gerçekleştirilen lise, konak ve Hanımlar Evi’ni gezerek incelemelerde bulundu.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Şarkışla İlçesi temasları kapsamında son olarak Kanak Boğazı Barajı ve Sulama Tesisleri’nde incelemelerde bulundu ve yetkililerden bilgi aldı.

Buradaki ziyaretinin ardından Şarkışla İlçesi’ndeki temaslarını sonlandıran Milli Savunma Bakanı YILMAZ, karayolu ile Ankara’ya gitmek üzere ilimizden ayrıldı

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com
?>
iletisim@sivashaber.com