DOLAR

Alış:
Notice: Undefined variable: dolarAlis in /home/agca5858/public_html/wp-content/themes/ohaber/parts/currency.php on line 34

Satış:
Notice: Undefined variable: dolarSatis in /home/agca5858/public_html/wp-content/themes/ohaber/parts/currency.php on line 35

EURO

Alış:
Notice: Undefined variable: euroAlis in /home/agca5858/public_html/wp-content/themes/ohaber/parts/currency.php on line 39

Satış:
Notice: Undefined variable: euroSatis in /home/agca5858/public_html/wp-content/themes/ohaber/parts/currency.php on line 40

GBP

Alış:
Notice: Undefined variable: sterAlis in /home/agca5858/public_html/wp-content/themes/ohaber/parts/currency.php on line 44

Satış:
Notice: Undefined variable: sterSatis in /home/agca5858/public_html/wp-content/themes/ohaber/parts/currency.php on line 45

Ana Sayfa Manşet, Öne Çıkanlar, Sivas Haberler 30 Mart 2014 1693 Görüntüleme

Mısır’da ki fabrikasını Sivas’a taşıdı

Sivaslı iş adamı Abdulgafur Arı, Mısır’ın İsmailiye kentindeki oto yedek parçası fabrikasını, memleketine taşıdı. Fabrikanın üretime geçmesi için hazırlıkları son aşamaya getiren Arı, “Sivas’ta oto yedek parça, rot, rotil parçalarını üreteceğiz. 43 yıldır bu sektördeyim. Üretimin yüzde 95’i yurt dışına ihraç edilecek. Avrupa, Afrika, Kolombiya, Ortadoğu’daki müşterilerim buraya gelecek ve Sivas’ı görecek. İlk etapda 100 kişi ile üretime başlayacağız.” dedi.
İşadamı Abdulgafur Arı, 2009 yılında fabrikasını Türkiye’den Mısır’a taşıdı. İsmailiye kentinde oto yedek parçası üreten fabrika, iddiaya göre geçen yıl çalışanlardan biri tarafından soyuldu. Mısır’daki karışıklık nedeniyle büyük sıkıntılar çektiğini söyleyen iş adamı, bu ülkedeki Türk okullarının kendisine maddi-manevi her türlü yardımda bulunduğunu belirtti. Makineleri büyük sıkıntılar yaşamasına rağmen önce Mısır’dan Mersin Limanı’na oradan da memleketi Sivas’a getirmeyi başaran Arı, yaşadıklarına rağmen umutlu olduğunu, en geç 2 ay içinde üretime geçerek 100 işçi çalıştırmayı hedeflediğini belirtti.
“KENDİ İŞÇİM FABRİKAYI SOYDU”
2009 yılında bir arkadaşının kanalıyla fabrikasını Mısır’a naklettiğini anlatan Arı, “Orada Mısır’ın kanunlarını, dilini ve ticaretini bilmediğim için 2-3 sene çok mağdur oldum. Yanımda çalışan bir Mısırlı gece fabrikama girip, kalıpları, makinaların bir kısım parçaları ile mamulleri çaldı. Orada avukat tuttum, dava açtım, bu işlemler devam ederken, kalıplar çalınınca fabrika çalışamaz hale geldi. Viyanalı Hüseyin Ünal’a sattım, Mısır karışınca yatırım yapmamak için satışı durdurdu. 5-6 ay sıkıntı yaşadık. Hüseyin Bey ile bu tesisi Sivas’a taşımaya karar verdik.” şeklinde konuştu.
“TÜRK OKULLARI BANA YARDIM ETTİ”
Hırsızlık olayı sırasında büyükelçilikten yardım istemesine rağmen hiçbir ses çıkmadığını söyleyen işadamı Abdulgafur Arı, şöyle devam etti: “Hırsızlık sırasında zaman zaman büyükelçiliğimize ve ticari müşavirliğimize, konsolosluğumuza mailler attım, derdimi anlattım; ‘Fabrikam çalındı, üretim yapamıyorum lütfen bana sahip çıkın’ diye, sahip çıkmadılar bana. 5-6 ay gibi bir zaman çalışamadık. Orada tutuklanan bir gazeteci vardı Metin Turan, bana çok desteği oldu. Hatta çok ihtiyacım olduğu anda Mısır’daki Türk okulları da maddi yardımda bulundu. Onlara da teşekkür ediyorum.”
“MERSİN LİMANI’NDA SIKINTI ÇEKTİM”
Fabrikayı Mısır’dan Türkiye’ye taşıma sırasında büyük sıkıntılar çektiğini anlatan Arı, Mersin Limanı’nda evrak eksikliğinden dolayı makinelerinin, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’nın desteğiyle ancak 2 ay limanda bekledikten sonra Sivas’a getirebildiklerini ifade etti.
“MÜŞTERİLERİM SİVAS’A GELECEK”
43 yıldır oto yedek parçası üzerine iş yaptığını kaydeden 64 yaşındaki işadamı, “Sivas’ta oto yedek parça, rot, rotil parçalarını üreteceğiz. 43 yıldır bu otomotiv parçalarını üretirim. Yurt içi, yurt dışı pazarım var. Yüzde 95’i yurt dışına ihraç edilecek. Avrupa, Afrika, Kolombiya, Ortadoğu’daki müşterilerim buraya gelecek ve Sivas’ı görecekler. Sivas için çok güzel bir yatırım oldu, hayırlı uğurlu olsun.” dedi.
En geç 2 ay içinde üretime geçmeyi hedefleyen Arı, “Faaliyete başladığımızda 100-150 işçi çalışacak. İleriye dönük Allah izin verirse 3-5 sene içinde en az 300-500 kişi çalıştıracağımıza çok eminim. Fabrika 1-1.5 gibi bir zamanda en geç 2 ay içinde 100 kişiyle üretime geçecek.” diye konuştu.
Mısır’dan Muhammed Hüseyin isimli işçisini de yanında getiren Abdulgafur Arı, “Muhammed isminde genç bir arkadaşı beraberimde getirdim. Arkadaşımız Mısır’da 4 yılda üretimi çok iyi öğrendi, çok destek oldu. Hem Arap ülkelerine tercümanlık yapacak, hem de üretim ile ilgili bize destek olacak. İnşallah çok güzel şeyler yapacak.” açıklamasını yaptı.

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com
?>
iletisim@sivashaber.com