DOLAR

Alış:
Notice: Undefined variable: dolarAlis in /home/agca5858/public_html/wp-content/themes/ohaber/parts/currency.php on line 34

Satış:
Notice: Undefined variable: dolarSatis in /home/agca5858/public_html/wp-content/themes/ohaber/parts/currency.php on line 35

EURO

Alış:
Notice: Undefined variable: euroAlis in /home/agca5858/public_html/wp-content/themes/ohaber/parts/currency.php on line 39

Satış:
Notice: Undefined variable: euroSatis in /home/agca5858/public_html/wp-content/themes/ohaber/parts/currency.php on line 40

GBP

Alış:
Notice: Undefined variable: sterAlis in /home/agca5858/public_html/wp-content/themes/ohaber/parts/currency.php on line 44

Satış:
Notice: Undefined variable: sterSatis in /home/agca5858/public_html/wp-content/themes/ohaber/parts/currency.php on line 45

Ana Sayfa İlçe Haber, Manşet, Öne Çıkanlar, Sivas Haberler 30 Eylül 2013 2827 Görüntüleme

Sivas’ta askeri uçak düştü

Sivas’ın Kangal İlçesi yakınlarında, bugün saat 15.15 sıralarında bir askeri uçak düştü.
Sivas’ın Kangal İlçesi yakınlarında, bugün saat 15.15’de askeri uçak düştü. Paraşütle atlayan 2 pilot yaralı kurtuldu.

Malatya Erhaç Hava Üssü’nden eğitim uçuşu için havalanan F-4 tipi askeri uçak, bugün saat 15.15’de Sivas’ın Kangal İlçesi’ne 5 kilometre uzaklıkta TOKİ konutları yakınlarındaki bir tarlaya düştü. Eymir ile Arpalı köyü arasındaki Allımpınarı mevkisinde düştüğü tespit edilen askeri uçağın, eğitim uçuşu sırasında ilçe üzerindeyken motorlardan birinin alev aldığı belirtildi. Görgü tanıklarının ifadesine göre uçak bu durumda ilçe merkezinin üzerinden manevra yaparak açık alana yöneldi. Uçağın düşmesine yakın mesafede iki pilot fırlatma koltuklarıyla uçaktan atladı. Pilot Kurmay Yarbay Serdar Çelikyay uçak enkazından 100 metre, diğer pilot yüzbaşı Fatih Tüm ise uçağın enkazına 20 metre mesafede bir alana indi.

YARALI PİLOTLAR HASTANEYE KALDIRILDI

Paraşütle atlayan pilotlar Kurmay Yarbay Serdar Çelikyay ile Yüzbaşı Fatih Tüm’ün yardımına ilk önce tarlada çalışan köylüler yetişti. Askeri yetkililerin gelmesiyle yaralı pilotlar Kangal Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Bölgede ambulans ve itfaiye ekipleri sevkedilirken, jandarma da çevre güvenliği aldı. Kaza yerinde askeri yetkililer inceleme yaparken, hayati tehlikeleri bulunmayan yaralı pilotlar, helikopterle, önce Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edildi.

PİLOTLAR Malatya’YA SEVK EDİLDİ

Kangal’da düşen F4 tipi askeri uçaktan paraşütle atlayan pilotlar, Kurmay Yarbay Serdar Çelikyay ile Yüzbaşı Fatih Tüm daha sonra askeri helikopterle, Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi’ne getirildi. Hastanenin pistine inen helikopterden sağlık ekipleri yaralı pilotları sedyelerle acil servise nakletti. Pilotların sağlık durumunun iyi olduğu ifade edildi. Çevrede toplanan meraklı kalabalık uzaklaştırılmaya çalıştırılırken, yaralı pilotlardan birinin annesi olduğu öğrenilen yaşlı bir kadın Acil Servis’te gözyaşı döktü.

GENELKURMAY’DAN AÇIKLAMA

Genelkurmay Başkanlığı, Sivas’ın Kangal ilçesine bağlı Emir köyü yakınlarında askeri uçağın düştüğünü belirterek, düşen uçağın pilotlarının hayati tehlikelerinin bulunmadığını bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesinden yapılan açıklamada, şunlara yer verildi: “7’nci Ana Jet Üs Komutanlığı/Malatya’dan, 30 Eylül 2013 günü saat 15.00’de, planlı keşif eğitim uçuşu için kalkış yapan 173’üncü Filoya ait bir adet RF-4E keşif uçağı saat 15.22’de Sivas/Kangal-Emir köyünün 5 kilometre batısında henüz bilinmeyen bir nedenle düşmüş, olayda her iki pilot da uçaktan paraşütle atlamış ve sağ olarak kurtulmuşlardır. Pilotların hayati tehlikeleri bulunmamaktadır. Gerekli idari ve adli işlem başlatılmıştır.”

SİVAS VALİLİĞİ AÇIKLAMA YAPTI

Sivas’ta askeri uçağın düştüğü, paraşütle atlayan iki pilotun yaralı kurtulduğunu bildiren Sivas Vali Vekili Mustafa Aydın, konuyla ilgili açıklama yaptı. Kangal ilçesi yakınlarında saat 15.15 civarında F-4 tipi askeri uçağın düştüğünü belirten Sivas Vali Vekili Mustafa Aydın, “Uçakta bulunan 2 pilot paraşütle atlamışlar. İki pilotumuz yaralı olarak hastaneye naklediliyor. İlçe kaymakamımız, sağlık müdürümüz olay yerinde” diye konuştu.

YETKİLİLERDEN AÇIKLAMA

İlçe Kaymakamı Savaş Konak, Belediye Başkanı Mehmet Öztürk, İl Jandarma Komutanı Albay Okçin Akşit de olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Kaymakamı Savaş Konak olay yerine geldiklerinde enkazla karşılaştıkları belirterek, “Enkazın 20 ve 100 metre ilerisinde yaralı pilotlarımız vardı. Sağlık ekiplerine haber verdik ve ilk müdahale sonrası Malatya’ya götürüldü. Uçağın nasıl düştüğü ile ilgili bir bilgi yok. Eğitim uçuşu yaptığı sırada düştüğünü biliyoruz. Pilotlarımızın sağlık durumu gayet iyi. Enkazla ilgili askeri yetkililer inceleme yapılacak ve bundan sonraki çalışmaları o doğrultuda yürütecekler” dedi.
1
Kangal Belediye Başkanı Mehmet Öztürk, haber verilmesi üzerine kısa sürede olay yerine geldiklerini belirterek, “İlçeden vatandaşlarımız bölgeye uçak düştüğünü söyledi. Sağlık ekiplerini haber verdik ve olay yerine geldik. Eğitim uçağımız parçalanmış ama bizi sevindiren taraf iki pilot kardeşimizin hayati tehlikesinin olmaması. Onunla ilgili de gerekli sağlık tedbirleri alındı. Malatya’ye götürdüler. Şuurları açıktı, herşeyi anlatıp yönlendirebiliyorlardı. Yarbayımızın ayağında, yüzbaşının da belinde problem vardı. Olayın büyüklüğü karşısında onların o şekilde olması bizi mutlu etti” dedi.

‘İKİ UÇAK VARDI’

Olayı görenlerden Kangal Lisesi’nde okuyan Serhat Eker, uçağın düştüğünde patlama olduğunu belirterek, “Uçak bayağı yüksekteydi ve düştüğünde alevler yükseldi. İki uçak vardı, uçaklardan bir tanesi düştü. Uçak düştükten sonra diğer uçak bir süre alçak uçuş yaparak olay yerinin üzerinde dolaşarak keşif yaptı. Sonra görevlilere haber verdik” dedi.

ENKAZ YARIN KALDIRILACAK

Kazanın ardından olay yerine çok sayıda askeri personel gönderilerek yaklaşık 500 metrelik bir alana yayılan uçağın enkazı güvenlik çemberine alındı. Askeri yetkililerin uçağın düştüğü bölgede inceleme yapacağı ve ardından yarın sabahtan itibaren enkaz kaldırma çalışmalarına başlayacakları belirtildi.

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

Mısır katliamına tepki

Mısır katliamına tepki

Tema Tasarım | Osgaka.com
?>
iletisim@sivashaber.com