DOLAR

Alış:
Notice: Undefined variable: dolarAlis in /home/agca5858/public_html/wp-content/themes/ohaber/parts/currency.php on line 34

Satış:
Notice: Undefined variable: dolarSatis in /home/agca5858/public_html/wp-content/themes/ohaber/parts/currency.php on line 35

EURO

Alış:
Notice: Undefined variable: euroAlis in /home/agca5858/public_html/wp-content/themes/ohaber/parts/currency.php on line 39

Satış:
Notice: Undefined variable: euroSatis in /home/agca5858/public_html/wp-content/themes/ohaber/parts/currency.php on line 40

GBP

Alış:
Notice: Undefined variable: sterAlis in /home/agca5858/public_html/wp-content/themes/ohaber/parts/currency.php on line 44

Satış:
Notice: Undefined variable: sterSatis in /home/agca5858/public_html/wp-content/themes/ohaber/parts/currency.php on line 45

Ana Sayfa Manşet, Öne Çıkanlar, Spor 25 Mayıs 2013 2487 Görüntüleme

Taraftarlar Sivas Arena ismini istemiyor

Sivasspor’un yeni mabedi “ Sivas Arena”nın temeli ,Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ve çok sayıda bürokratın katıldığı törenle atıldı.
Sivasspoer taraftarları Sivas Arena ismini değil eski stadın ismi ve Sivasla özdemiş ve 4 Eylül ismi olması yönünde sosyal medyada tek oldular..
Bakan Yılmaz, Gültepe Mahallesi’ndeki Sivas Arena Stadı’nın ve Gençlik merkezinin temel atma töreninde yaptığı konuşmada, daha önce söz verdikleri stadın temelini bugün attıklarını belirterek, hayırlı olmasını diledi.
Hiçbir zaman yapamayacaklarını vaat etmediklerini ifade eden Yılmaz, “Yapamayacağımız şeyleri söylemek bizim için büyük bir vebaldir” dedi.

UEFA standartlarında, 25 bin kapasiteli, ekolojik bir stat inşaa edileceğini aktaran Yılmaz, “Türkiye’yi büyütmeye, Türkiye büyüdükçe de bunu Sivas’a yansıtmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Bakan Suat Kılıç da stadın, Sivas’a ve Sivasspor camiasına hayırlı uğurlu olmasını diledi. Sadece stadyumun temelini atmadıklarını ifade eden Kılıç, 20’ye yakın projenin hayata geçirildiğini söyledi.

“Nihayet temeli atıyoruz”

Hükümetin gözünün kulağının Sivas’ın üzerinde olduğunu, Ankara’nın Sivas’ı çok yakından takip ettiğini belirten Kılıç, “Zaman zaman Sayın Başbakanımız, ‘Sivas stadında durum ne oldu, ne zaman temel atıyoruz?’ gibi cümlelerle bizi yokluyor. Nihayet o temeli bugün atıyoruz” ifadesini kullandı.

Temel atmakla işin bitmediğini, müteahhit firmayı sürekli kontrol edeceklerini dile getiren Kılıç, firmadan gelişme raporlarını alacaklarını belirtti.

İhale takvimine göre, stadın bitirilmesi gereken sürenin 800 gün olduğunu ifade eden Kılıç, şunları kaydetti:

“Bunu biraz aşağıya çekmemiz lazım. Birazdan, temel atmaya müteakiben bu süreyi biraz aşağıya çekeceğiz. Temelini atacağımız eserin ihale edildiği 18 Haziran 2012 itibariyle ihale bedeli KDV dahil 100 milyon lira. Sivas’ta 2012 yılında gündeme aldığımız projelerimiz var. Bunlardan kısaca söz etmek istiyorum. Sivas’a bir spor salonu kazandırıyoruz. İhalesi yapıldı. Kamu İhale Kurumuna itiraz edildi. En kısa süre içerisinde Sivas Spor Salonu’nun Kamu İhale Kurumu’ndaki itirazını gidereceğiz ve hemen sonrasında Sivas’ı bu spor salonu ile buluşturacağız.”Kılıç, çok sayıda sporcu yetiştirecek bir atletizm pistini de Sivas’a kazandırıklarını aktararak, “Sivas’a kazandırmakta olduğumuz tesislerin toplam yatırım maliyeti 300 milyon lira artı KDV. Sivas’a feda olsun, helal olsun” şeklinde konuştu.
Bakan Kılıç, temeli atıp Ankara’ya dönenlerden olmayacaklarına işaret ederek, tesislerin en kısa zamanda tamamlanması için çalışacaklarını söyledi.Kendi enerjisini üreten, ekolojik ve çevreci bir statın temelini attıklarını vurgulayan Kılıç, yapılacak tesislerin proje görsellerini gösterdi.
Konuşmasının ardından müteahhit firmanın yetkilisini kürsüye davet eden Kılıç, stadın 600 günde tamamlanacağını belirterek, “2014 sezonun devre arasında bu stadyumu Sivasspor’a vermek üzere bismillah diyeceğiz. Sivasspor, bugünden itibaren 1,5 sezon daha mevcut statta devam edecek” ifadesini kullandı.
Konuşmaların ardından Bakanlar Kılıç ve Yılmaz, Sivas Valisi Zübeyir Kemelek, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, AK Parti Sivas Milletvekili Ali Turan, Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz ve diğer yetkililer, butona basarak stadın temeline ilk harcı koydu.
SİVAS ARENA STATI
Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı iş birliğinde inşa edilecek 25 bin seyirci kapasiteli ”ekolojik” stat, Sivas’ın ağır kış şartları ve yoğun kar yağışı dikkate alınarak tasarlandı.

Enerjisinin büyük bölümünü kendisi üretecek statta, yağmur suyu depolanarak sulama amaçlı da kullanılabilecek. Kuzey cephe çift duvarlı planlanan, iç cephede hava ile ısı yalıtımını sağlayacak bir alanın bulunacağı statta, güneyden gelen sıcak hava akımlarının stadyum içine alınmasını sağlayacak düzenlemeler de bulunacak. Böylelikle ısıtma ve havalandırması için harcanan enerji miktarından tasarruf edilecek. Stadın güney cephesinde oluşturulan ve rüzgar akımlarına izin veren yarık, ”S” biçiminde oluşturularak rüzgardan daha fazla yararlanılması sağlanacak.
Bakanlar masa tenisi oynadı
Bakanlar Kılıç ve Yılmaz, temel atma töreninin ardından “Spor Yapmayan Kalmasın Projesi” kapsamında 4 Eylül Spor Kompleksi dış sahada düzenlenen masa tenisi turnuvasına katılan öğrencilerle bir süre masa tenisi oynadı.
Daha sonra, 4 Eylül Spor Salonu’nda düzenlenen “11-13 Yaş Minikler Serbest Grup Güreş Müsabakaları”nı izleyen Kılıç ve Yılmaz’a, Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, katkıları dolayısıyla plaket verdi. Kılıç ve Yılmaz, 4 Eylül Stadı’nı gezdi.

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com
?>
iletisim@sivashaber.com