DOLAR

Alış:
Notice: Undefined variable: dolarAlis in /home/agca5858/public_html/wp-content/themes/ohaber/parts/currency.php on line 34

Satış:
Notice: Undefined variable: dolarSatis in /home/agca5858/public_html/wp-content/themes/ohaber/parts/currency.php on line 35

EURO

Alış:
Notice: Undefined variable: euroAlis in /home/agca5858/public_html/wp-content/themes/ohaber/parts/currency.php on line 39

Satış:
Notice: Undefined variable: euroSatis in /home/agca5858/public_html/wp-content/themes/ohaber/parts/currency.php on line 40

GBP

Alış:
Notice: Undefined variable: sterAlis in /home/agca5858/public_html/wp-content/themes/ohaber/parts/currency.php on line 44

Satış:
Notice: Undefined variable: sterSatis in /home/agca5858/public_html/wp-content/themes/ohaber/parts/currency.php on line 45

Ana Sayfa İlçe Haber, Manşet, Öne Çıkanlar 8 Şubat 2013 3624 Görüntüleme

985 Milyon dolara satıldı

 

İhalenin son turunda Limak İnşaat ve  Konya Şeker -Siyahkalem yarıştı.  Açık artırım sürecinde 1’er milyon dolarlık artırımlar yapıldı.

400 MİLYON DOLAR İLE BAŞLADI

Elemesiz turda en yüksek tutar 400 milyon dolar olarak açıklanmıştı.

1. elemeli yazılı turda en düşük teklifi veren Gür-Tem Madencilik Turizm  ve Ticaret Limited Şirketi elendi. Bu turda en yüksek teklif 610 milyon dolar  oldu.
2. elemeli turda en düşük teklifi veren YDA İnşaat Sanayi ve Ticaret  AŞ-Çelikler Taahhüt İnşaat ve Sanayi AŞ-Özgün Yapı Sanayi ve Ticaret AŞ Ortak  Girişim Grubu elenirken, en yüksek teklif ise 715 milyon dolar oldu.

3. ve son elemeli turda ise en düşük teklifi veren Bereket Enerji Üretim  AŞ elendi ve kalan 4 firma ile açık artırmaya geçildi.

400 milyon dolar ile başlayan ihale süreci 985 milyon dolar ile son buldu. Son kararı ÖYK verecek.

7 FİRMA KATILMIŞTI

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nda (ÖİB), ÖİB Başkan Vekili Ahmet Aksu’nun komisyon başkanlığında yapılan ihaleye 7 firma katılım gösterdi.

İhalenin başlangıcında ihale usul ve yöntemiyle ilgili açıklamalarda bulunan Ahmet Aksu’nun verdiği bilgiye göre, ihalede tüm teklifler ABD Doları cinsinden alınacak.

1 tur elemesiz kapalı yazılı teklif alınmasının ardından 3 elemeli tur yapılacak, ardından açık artırmaya geçilecek. Elemeli turlarda en düşük teklif veren teklif sahibi elenecek.

İhaleye, “Bereket Enerji Üretim AŞ, Limak İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ, Torunlar Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ, Gür-Tem Madencilik Turizm ve Ticaret Ltd. Şti., IC İçtaş Enerji Üretim ve Ticaret AŞ-Fernas İnşaat AŞ Ortak Girişim Grubu, Konya Şeker Sanayi ve Ticaret AŞ-Siyahkalem Mühendislik İnşaat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. Ortak Girişim Grubu ve YDA İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ-Çelikler Taahhüt İnşaat ve Sanayi AŞ-Özgün Yapı Sanayi ve Ticaret AŞ Ortak Girişim Grubu” katılmıştı.

YAKIT OLARAK LİNYİT KULLANILIYOR

Sivas’ın Kangal İlçesi’nde bulunan ve Elektrik Üretim Anonim Şirketi’ne (EÜAŞ) ait Kangal Termik Santrali 3 üniteden oluşuyor. 457 megavat (MW) kurulu gücünde bulunan santralin son 5 yıllık ortalama brüt elektrik üretimi 2,2 milyar kilovatsaat (kWh) düzeyinde bulunuyor. Santralde ana yakıt olarak linyit kömürü kullanılıyor.

Sivas’ın Kangal İlçesi’nde bulunan ve Elektrik Üretim Anonim Şirketi’ne (EÜAŞ) ait Kangal Termik Santrali 3 üniteden oluşuyor. 457 megavat (MW) kurulu gücünde bulunan santralin son 5 yıllık ortalama brüt elektrik üretimi 2,2 milyar kilovatsaat (kWh) düzeyinde bulunuyor. Santralde ana yakıt olarak linyit kömürü kullanılıyor.

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

Şimdi antrenölük yolunda

Şimdi antrenölük yolunda

Tema Tasarım | Osgaka.com
?>
iletisim@sivashaber.com