DOLAR

Alış:
Notice: Undefined variable: dolarAlis in /home/agca5858/public_html/wp-content/themes/ohaber/parts/currency.php on line 34

Satış:
Notice: Undefined variable: dolarSatis in /home/agca5858/public_html/wp-content/themes/ohaber/parts/currency.php on line 35

EURO

Alış:
Notice: Undefined variable: euroAlis in /home/agca5858/public_html/wp-content/themes/ohaber/parts/currency.php on line 39

Satış:
Notice: Undefined variable: euroSatis in /home/agca5858/public_html/wp-content/themes/ohaber/parts/currency.php on line 40

GBP

Alış:
Notice: Undefined variable: sterAlis in /home/agca5858/public_html/wp-content/themes/ohaber/parts/currency.php on line 44

Satış:
Notice: Undefined variable: sterSatis in /home/agca5858/public_html/wp-content/themes/ohaber/parts/currency.php on line 45

Ana Sayfa Manşet, Öne Çıkanlar, Spor 22 Mayıs 2014 2211 Görüntüleme

Sivasspor’a kötü haber

UEFA, “Şike davası” kapsamında isimleri dosyaya giren Sivasspor ve Eskişehirspor hakkında soruşturma başlattı. 2 kulüp, Avrupa Ligi’ne gidemeyebilir.

Sigaraya Harcadığın Parayı Öğrenmek İçin Tıkla

Ek Gelir İsteyenler! Günde 1500 TL için Acele Edin!

UEFA, 2011 yılında Türkiye’de gerçekleştirilen “Şike davası” kapsamında isimleri dosyaya giren Sivasspor ve Eskişehirspor’u önümüzdeki sezon UEFA Avrupa Ligi’ne almayabilir.

Ap’nin UEFA kulislerine dayandırdığı habere göre, UEFA şike konusundaki ‘sıfır tolerans’ ilkesi çerçevesinde Sivasspor ve Eskişehirspor’u önümüzdeki sezon UEFA Avrupa Ligi’ne almayabilir.

GÖRÜŞME 2-3 HAZİRAN’DA

UEFA, 2 Türk kulübü hakkındaki iddiaları 2 – 3 Haziran tarihlerinde görüşecek.

Sivasspor bu sezon Spor Toto Süper Lig’i 5. sırada tamamlayarak UEFA Avrupa Ligi’ne 3. ön eleme turundan girmeye hak kazanmıştı. Eskişehirspor ise Türkiye Kupası’nda final oynamış ve finalde karşılaştığı Galatasaray Şampiyonlar Ligi’ne gitmeye hak kazandığı için UEFA Avrupa Ligi’ne 3. ön eleme turundan katılmaya hak kazanmıştı.

UEFA AÇIKLAMA YAPTI

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği, konuyla ilgili resmi sitesinden açıklamada bulundu. UEFA, 2 kulüp hakkında disiplin soruşturmasının başladığını duyururken bu hareketin “sıfır tolerans” ilkesinde yapıldığına dikkat çekti. UEFA, talimatnamelerindeki maddeleri hatırlatarak, soruşturmalarda adı geçen kulüpler için men kararı verilebileceğini ifade etti.

İşte UEFA’nın resmi sitesinden yayınladığı yazı:

uefa

ESKİŞEHİRSPOR’DAN AÇIKLAMA

Eskişehirspor, UEFA’nın kararıyla ilgili resmi siteden açıklama yaptı. Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“MALİ FAIR PLAY’İ EKSİKSİZ YERİNE GETİRDİK”

“Türkiye Futbol Federasyonu ve UEFA’nın ilk defa uygulamaya koyduğu ağır “Mali Fair-Play” ve lisanslama koşulları, kulübümüz tarafından eksiksiz yerine getirilerek, UEFA Lisansının alındığı, daha önceki bir tarihte kamuoyuna duyurulmuştu.

” UEFA’NIN İNCELEMEYE ALDIĞI BİLGİSİ BİZE ULAŞTI”

Lisanslama aşamasında, Türkiye’de yaşanan şike olaylarında, kulübümüzde o dönemde görev alan bazı kişilerin şike sürecinde adlarının geçmesi nedeniyle, konuya ilişkin gerekli açıklama, bilgi ve belgeler TFF aracılığı ile UEFA’ya sunulmuştur. 19 Mayıs 2014 tarihinde UEFA tarafından kulübümüze gönderilen yazıda, şike sürecinin incelenmesine yönelik UEFA Disiplin Talimatı kapsamında kulübümüzün incelemeye alındığı bilgisi tarafımıza ulaşmıştır.

“SORUŞTURMALARA MÜDAHİL OLMADIK, HERHANGİ BİR CEZA ALMADIK”

Bugün akşam saatlerinde, UEFA Tarafından gönderilen bir başka yazıda, UEFA Genel Sekreterliği ve UEFA Disiplin Müfettişliğinin talebi üzerine konunun UEFA Temyiz Organına intikal ettirildiği ve mevcut durumun 02 Haziran 2014 tarihinde karara bağlanacağı; disiplin birimlerine, varsa gerekli belgelerin 01 Haziran 2014 Tarihine kadar gönderilmesi gerektiği tarafımıza bildirilmiştir. Kulübümüzün, şike olayları ile ilgili yapılan tüm soruşturmalarda müdahil olmadığı ve herhangi bir ceza almadığı kamuoyunun malumudur.

“UEFA İLE İŞBİRLİĞİ İÇİNDE OLACAĞIZ”

UEFA tarafından yapılan inceleme, Yönetim Kurulumuz tarafından dikkatle takip edilecek ve istenilen ilave bilgi ve belgeler de, işbirliği içinde sunulacaktır.

Yönetim Kurulumuz, kulübümüzün hak ve menfaatlerini korumaya yönelik dikkatli ve duyarlı bir şekilde çalışmaktadır.

Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız.”

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com
?>
iletisim@sivashaber.com