DOLAR

Alış:
Notice: Undefined variable: dolarAlis in /home/agca5858/public_html/wp-content/themes/ohaber/parts/currency.php on line 34

Satış:
Notice: Undefined variable: dolarSatis in /home/agca5858/public_html/wp-content/themes/ohaber/parts/currency.php on line 35

EURO

Alış:
Notice: Undefined variable: euroAlis in /home/agca5858/public_html/wp-content/themes/ohaber/parts/currency.php on line 39

Satış:
Notice: Undefined variable: euroSatis in /home/agca5858/public_html/wp-content/themes/ohaber/parts/currency.php on line 40

GBP

Alış:
Notice: Undefined variable: sterAlis in /home/agca5858/public_html/wp-content/themes/ohaber/parts/currency.php on line 44

Satış:
Notice: Undefined variable: sterSatis in /home/agca5858/public_html/wp-content/themes/ohaber/parts/currency.php on line 45

Ana Sayfa Manşet, Sivas, Sivas Haberler 2 Haziran 2018 11567 Görüntüleme

Valimiz Davut Gül, “Sivas Eğitim Anlamında Yeni Bir Sayfa Açacak”

Valimiz Davut Gül, ilimizde inşaatı devam eden okullar ile kamu yatırımlarını inceledi.
Gül, ilk olarak yapımları devam eden; Kız İmam Hatip Lisesi, Lütfü Abay Ortaokulu ile Kılavuz İMKB 24 derslikli okul inşaatında incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.
Daha sonra Sivas Valiliği ek binasına geçen Gül, inşaatta gelinen son durum hakkında firma yetkileri ile görüştü.
Millet Bahçesi (Şehir Parkı) projesi kapsamında yıkılacak olan milli eğitim lojmanlarında da incelemede bulunan Gül, ardından eski askeri hastane yanına yapımına başlanılan öğretmenevine geçti.
Tuzlugöl mahallesindeki Şems-i Sivasi İmam Hatip Ortaokulu inşaatını da inceleyen Gül, son olarak yeni kültür merkezi yanında yapımı devam eden Türkiye’nin 3’üncü kayak simülasyon merkezi olma özelliğini taşıyan “Sivas Kayak Simülasyon Merkezi” inşaatında incelemelerde bulundu.
İncelemelerin ardından açıklamalarda bulunan Gül, inşaatı devam eden şantiyeleri ziyaret ettiklerini belirterek, “İlk olarak Kız İmam Hatip Lisesi’ni ziyaret ettik. Şehir merkezinde bulunan liseye özel bir proje uygulandı. İki kat bodrum yapılıyor ve burası otopark olarak kullanılacak. O bölgede otopark ciddi bir ihtiyaç. İnşallah bittiğinde hem o bölgenin otopark ihtiyacı kısmen karşılanmış olacak hem de çocuklarımız daha iyi bir eğitim alacakları binaya kavuşmuş olacak.” dedi.
Yapımı süren Lütfü Abay Ortaokulu’nun bir miktarını hayırsever Abay’ın karşıladığını kaydeden Gül, “Kalan kısımda Milli Eğitim Bakanlığı’nın ödenekleriyle yapıyoruz. Ayrıca Kılavuz mahallesinde TOKİ’lerin yan tarafında İMKB Ortaokulu var. Ortaokulun yanına yeni bir 24 derslikli okul yapıyoruz. O bölgenin eğitim sorunu da giderilmiş olacak.” diye konuştu.
Sivas Valiliği ek binasını da ziyaret ettiklerini kaydeden Gül, “Valiliğimizin ek bina ihtiyacı vardı. Mevcut hükümet konağının arkasında eskiden Nüfus Müdürlüğü vardı. Orayı başka yere taşıdık. Orası şimdi 15 Temmuz Şehitler Parkı oldu. Yine çeşitli yerlerde kamu kurumları ayrı ayrı hizmet vermeye çalışıyor. Bunların hepsi toplandı. Sivas İl Özel İdaresi’nin arkasında çok modern bir binamız olacak. Milli Eğitim Müdürlüğü’nün lojmanları vardı. Selçuk Anadolu Lisesi’nin hemen yan tarafında orada yıkım süreci başladı. Halk Eğitim Merkezi yapılacak. Oradaki projede çok özel bir proje. Yeni bir öğretmen evi yapılıyor. 200 yatak civarında. Türkiye’nin en modern öğretmen evlerinden bir tanesi olacak.” ifadelerini kullandı.
Tuzlugöl’de 24 derslikli Şems-i Sivasi Ortaokulu’nu yapmaya başladıklarını kaydeden Gül, “Ayrıca aynı bölgeye Bilim Sanat Merkezi ihale edildi. İnşallah önümüzdeki hafta yapımına başlanacak. Bir de yine o bölgeye 24 derslikli ortaokul ihalemiz oldu. O bölgenin de eğitim ihtiyacı komple giderilmiş olacak.” dedi.
Gül, Sivas Kayak Simülasyon Merkezi’nin ise bu yıl içerisinde biteceğini söyledi.
İlimizde Milli Eğitim Bakanlığı’nın devam eden inşaatlarının toplam miktarının yeni ilave olanlarla beraber 555 milyon liraya ulaştığını kaydeden Gül, “İki ana temamız var. Birincisi 2019’da bütün Türkiye’de olduğu gibi ilimizde de tekli eğitime geçmek. İkincisi de deprem ve buna benzer riskleri olan okulların dönüşümü gerçekleştirmek.” diye konuştu.
İlimizde spor alt yapısı ve sosyal donatıları güçlendirdiklerini kaydeden Gül, “Şuan da Sivas’ta devam eden spor salonlarının toplam miktarı 2018 programında 20, 2017 programında 13 olmak üzere 33 tane spor salonu yapılıyor. Halı saha anlamında da toplamda 3 tane halı saha varken 70 tane halı sahaya çıktı. Bunlar tabi tesadüfen olan işler değil. Milli Eğitim Bakanımız Sayın İsmet Yılmaz’ın sağladığı finansmanla bunları yapıyoruz. Özel İdaremiz, Çevre Şehircilik ve bütün mesai arkadaşlarımız ihalelerini ve kontrollerini takip ediyor. Şehrimize hayırlı olsun. Bunlar bittiğinde Sivas eğitim anlamında yeni bir sayfa açmış olacak. Bunu herkes mahallesinde görüyor. Bizlerde zaman zaman bunları kontrol ediyoruz. Şehrimize hayırlı uğurlu olsun.” diye konuştu.
İncelemelerde Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Nebi Kaya’da yer aldı.

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com
?>
iletisim@sivashaber.com