DOLAR

Alış:
Notice: Undefined variable: dolarAlis in /home/agca5858/public_html/wp-content/themes/ohaber/parts/currency.php on line 34

Satış:
Notice: Undefined variable: dolarSatis in /home/agca5858/public_html/wp-content/themes/ohaber/parts/currency.php on line 35

EURO

Alış:
Notice: Undefined variable: euroAlis in /home/agca5858/public_html/wp-content/themes/ohaber/parts/currency.php on line 39

Satış:
Notice: Undefined variable: euroSatis in /home/agca5858/public_html/wp-content/themes/ohaber/parts/currency.php on line 40

GBP

Alış:
Notice: Undefined variable: sterAlis in /home/agca5858/public_html/wp-content/themes/ohaber/parts/currency.php on line 44

Satış:
Notice: Undefined variable: sterSatis in /home/agca5858/public_html/wp-content/themes/ohaber/parts/currency.php on line 45

Ana Sayfa Manşet, Sivas, Sivas Haberler 29 Aralık 2017 6382 Görüntüleme

Mevlana Tüneli’nde, Birinci Tüpte Işık Göründü

Belediye Başkanı Sami Aydın ve şehirdeki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, delme işlemi tamamlanan tünelde, Âşık Veysel’in ‘Uzun İnce Bir Yoldayım’ türküsü eşliğinde yürüdü.

Belediye’nin prestij projelerinden biri olan Mevlana Tüneli’nde, çalışmaların ilk etabı tamamlandı. Çift yönlü tünelle şehrin doğusu ile batısı arasında ulaşımın hızlandırılması hedeflenirken, 550 metre uzunluğundaki projede ‘Beraber Yürüyoruz Mevlana Tüneli’nde isimli etkinlikle ilk geçiş yapıldı.

Aydoğan Mahallesi tarafından yaklaşık 300 kişinin katılımıyla başlayan yürüyüş, tünelin Mevlana Mahallesi tarafında sona erdi. Katılımcılar, Âşık Veysel Şatıroğlu’nun ‘Uzun İnce Bir Yoldayım’ türküsü ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Sivas için okuduğu şiir eşliğinde yürüdü. 

Yürüyüş sonrası Mevlana Mahallesi Muhtarı Kazım Gözel, tünel projesi için yazdığı şiiri okudu. Ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Başkan Aydın, projenin trafiği büyük ölçüde rahatlatacağını söyledi.

Başkan Aydın, “Kent meydanını besleyen 50’nci Yıl Kavşağı, Hastaneler Kavşağı, Gazi Lisesi ve Sivas Lisesi Kavşağı olmak üzere bu bölgelerin trafik yükünün azalmasına ciddi katkı sunacağını düşünüyoruz. Şehrin kuzeyi ile doğu bağlantısını merkeze girmeden bu noktadan inşallah sağlayacağız. Önemli bir projeydi. Trafiği rahatlatmak adına zor bir projeydi; ama gördüğünüz gibi Allah’a şükürler olsun, belli bir noktaya geldi. Birinci tüp tamamen açıldı ve ikinci tüpteki çalışmalar devam ediyor. Hedefimiz, bu yaz ortasında trafiğe açmak.” dedi.

Sivas’ın her alanda gelişerek kabuk değiştirdiğini ifade eden Başkan Aydın, “Sizlere hizmet etmek üzere bu görevlere gelen insanlarız, asli sorumluluğumuzun sizlere karşı olduğunun bilincindeyiz. Tevdi edilen görevi layıkıyla yapmaya çalışıyoruz. Projelerimizin hayata geçmesinde herkesin katkısı var.” diye konuştu.
Buradaki açıklamanın ardından Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile öğlen yemeğine geçildi. Başkan Aydın burada belediyenin sürdürdüğü projeler hakkında slayt eşliğinde katılımcılara bilgi vererek, onların sorularını yanıtlandırdı.

Programda söz alan sivil toplum örgütü temsilcileri, istişareye dayalı katılımcı bir yönetim anlayışıyla çalışan Başkan Aydın’a teşekkür etti.

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

Başın Sağolsun Sergen Hocam

Başın Sağolsun Sergen Hocam

Tema Tasarım | Osgaka.com
?>
iletisim@sivashaber.com